Χτύπησε το καμπανάκι της Wall Street ο Μαρινάκης τζούνιορ!

Μιλτιάδης Μαρινάκης

Η διοίκηση της Diamond S Shipping γιόρτασε την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ελληνικό χρώμα είχε η σημερινή έναρξη των εργασιών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς η διοίκηση της Diamond S Shipping γιόρτασε την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο χτυπώντας το «Opening Bell», κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Παρασκευής, 5 Απριλίου, 2019.

Στην τελετή παρέστησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Diamond S Shipping, κ. Craig Stephenson, τα μέλη του Δοικητικου Συμβουλιου της Diamond S Shipping κ. Γεράσιμος Καλογηράτος και κ. Γεράσιμος Βεντούρης, ο κ. Μιλτιάδης Μαρινάκης και η κα. Αθανασία Μαρινάκη της Capital Maritime, καθώς και άλλα μέλη της διοικήσεως και του Διοικητικού Συμβουλίου της Diamond S Shipping.

H Diamond S αποτελεί εταιρεία spin off της Capital Product Partners LP, συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη, της WR Ross & Co. (του αμερικανού υπουργού Εμπορίου Wilbur Ross) και άλλων θεσμικών επενδυτών, όπως οι China Investment Corp (το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό fund της Κίνας), First Reserve Management και CarVal Investors (επενδυτικός βραχίονας της Cargill).

Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης από μικρός βρισκόταν πάντα κοντά στον πατέρα του, τον οποίο θαυμάζει και όπως χαρακτηριστικά έχει τονίσει πολλές φορές, αποτελεί γι’ αυτόν το ιδανικό πρότυπο. Από πολύ νωρίς, λοιπόν, ο Μιλτιάδης μπήκε στη δουλειά, μαθαίνοντας όλα τα μυστικά δίπλα στον πατέρα του, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εφοπλιστές.

Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, πως από το 2010, η έγκυρη βρετανική ναυτιλιακή εφημερίδα Lloyd’s List κατατάσσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη για 9 συναπτά έτη στην λίστα με τις εκατό πιο σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Ο Μιλτιάδης ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, όπου εκτός από τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις της οικογένειας, ασχολείται πολύ ενεργά με την ποδοσφαιρική ομάδα Νότιγχαμ Φόρεστ, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας του. Όσοι γνωρίζουν προσωπικά τον Μιλτιάδη, κάνουν λόγο για έναν σοβαρό και μετρημένο άνθρωπο, ο οποίος έχει πάρει πάρα πολλά από το επιχειρηματικό δαιμόνιο του πατέρα του κι έχει όλες τις προοπτικές για να “χτίσει” το δικό του όνομα στον τομέα των επιχειρήσεων.