Χρυσούλα Διαβάτη: «Δεν ξέρω την Μενεγάκη»

«Ας είναι και 500 χρόνια στο χώρο...»

 Μιλάει σπάνια αλλά λέει πάντα την άποψη της χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Η Χρυσούλα Διαβάτη μίλησε στην Σάσα Σταμάτη και στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Αναφορικά με τους ανθρώπους που μπαίνουν στον χώρο της υποκριτικής χωρίς να είναι στην ηθοποιοί:
«Εμένα με ενοχλεί αυτό γιατί είναι ένας δόλος. Δηλαδή, είναι άνθρωποι οι οποίοι ήταν στις πίστες, έβγαλαν εκατομμύρια και τώρα που τελείωσε το χρήμα, γιατί δεν υπάρχει ο Ελληνάρας που πετάει γαρίφαλα και σπάει πιάτα, αυτοί λοιπόν τώρα που γερνάνε, λένε «τι θα κάνουμε». Και πάνε στο θέατρο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να μπαίνουν σε ένα επάγγελμα επειδή νομίζουν ότι μπορούν να τα κάνουν όλα. Εγώ είμαι 50 χρόνια σε αυτό, έχω ακουμπήσει την ψυχή μου και τη σάρκα μου. Έχω λιώσει τα πόδια μου στα σανίδια, μέρα – νύχτα δούλευα.»

Για την Ελένη Μενεγάκη:
«Εμένα γιατί να μου αρέσει; Δεν την ξέρω. Εμένα δεν μου αρέσει τίποτα από όλα αυτά. Δεν την έχω δει στην τηλεόραση. Ας είναι και 500 χρόνια στο χώρο. Τι νομίζεις ότι κάθομαι και στήνομαι για να δω; Είμαι νοικοκυρά γυναίκα, μαγειρεύω, πάω ψωνίζω, μεγάλωσα εγγόνια. Δεν είχα χρόνο να δω τέτοια και ποτέ δεν θα έβλεπα».

Για τον Σάκη Ρουβά:
«Δεν το έκανα για εκείνον. Δεν γουστάρω να λέω το όνομα του, δικαίωμα μου δεν είναι; Δεν τον ξέρω για να μιλάω για έναν άγνωστο. Μίλησα για την αναξιοκρατία στην Ελλάδα. Δεν έχω μετανιώσει. Πήγα επίτηδες εκεί. Εμένα ήθελαν να μου δώσουν ένα βραβείο. Τα βραβεία αυτά, όμως, είναι εξευτελιστικά. Σου τα δίνουν χωρίς καν να σε έχουν δει στο θέατρο κάτι άσχετοι με το επάγγελμα μου. Πήγα γιατί ήθελα να πω κάποια πράγματα, γιατί ήξερα ότι θα ήταν τα κανάλια εκεί. Εάν δεν ήταν εκεί κάποια πρόσωπα του συρμού, δεν θα πλάκωναν και τα κανάλια. Δεν δικαιούνται να επεμβαίνουν. Θέλω να προστατεύσω τη δουλειά μου και την δουλειά των νεότερων ανθρώπων».