Χρήστος Συριώτης: Διαφημίζω την αρρώστια μου, με σκοπό να ενημερώσω ότι ο καρκίνος λέγεται καρκίνος και όχι «επάρατη νόσος»!

" Χρωστάω παντού! Οι τράπεζες, βέβαια, δεν καταλαβαίνουν ότι έχεις καρκίνο. Δεν τους απασχολεί"

Ο Χρήστος Συριώτης μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Γιάννη Βίτσα, για την περιπέτεια της υγείας, για τις οδυνηρές στιγμές που πέρασε και δηλώνει πως ο καρκίνος νικιέται μόνο αν το κοιτάξεις στα μάτια!

» Έβλεπα τα φάρμακα που έμπαιναν στον οργανισμό μου σαν χλωρίνη, σαν μπουγάδα. Καίνε τα σωθικά σου, τα μάτια σου, τον ιδρώτα σου, τα έντερα σου. Είναι τρομερό συναίσθημα…Δεν περιγράφεται. Δεν άντεχα. Όμως, όταν έβλεπα το φως, τους ανθρώπους που νίκησαν, όσους με στήριζαν ,έλεγα: «Θα πολεμήσω». Ακόμα και τους ανθρώπους που εξαφανίστηκαν από το οικείο μου περιβάλλον, τους καταλαβαίνω. Δεν ήξεραν πως να με αντιμετωπίσουν, γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση για αυτό το πράγμα. Και εγώ, πριν μου συμβεί, δεν ήξερα!

Είχατε καρκίνο στον ένα όρχι;

Ναι.Κάποια στιγμή ψηλάφισα κάτι.Αν δεν είχα αποτανθεί σε γιατρό, σήμερα μπορεί να μη ζούσα. Δεν υπάρχει ενημέρωση γύρω από την ανάγκη αυτοεξέτασης στους όρχεις.

Πως αισθανθήκατε όταν σας ενημέρωσαν ότι πάσχετε από καρκίνο;

Όταν έγινε ο υπέρηχος και άκουσα ότι είναι καρκίνος, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω. Έβλεπα το παράθυρο ανοιχτό και σκεπτόμουν να πέσω από κάτω. Σας το λέω αληθινά! Όταν μου είπε ο ακτινολόγος στον υπέρηχο τη λέξη» καρκίνος», πριν πάω στο γιατρό μου να με καθησυχάσει, ένιωσα να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μου. Αποφάσισα να μιλήσω γι αυτό, παρόλες τις κατηγορίες που δέχθηκα ότι «διαφημίζω» την αρρώστια μου! Ναι! Τη διαφημίζω, με σκοπό να ενημερώσω ότι ο καρκίνος λέγεται καρκίνος και όχι «επάρατη νόσος».Προλαμβάνεται και σώζεται.

Οικονομικά, πως είστε;

Χάλια.Χρωστάω παντού.Με συντηρούν η οικογένεια μου και οι φίλοι μου. Οι τράπεζες, βέβαια δεν καταλαβαίνουν ότι έχεις καρκίνο. Δεν τους απασχολεί.

Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε;

Ο καρκίνος νικιέται μόνο αν τον  κοιτάξεις στα μάτια. Να έχεις πίστη. Ακόμα κι αν είσαι στο απόλυτο σκοτάδι, μπορείς από μέσα σου να βγάλεις φως.

Διαβάστε ακόμα

Ποιος αγαπημένος ηθοποιός δήλωσε »Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο ήθελα να πέσω από το παράθυρο»;

Το πιο συγκινητικό βίντεο που κυκλοφορεί – Αφιέρωσε το «Let It Be» για τον άρρωστο με καρκίνο γιο του!

Γ. Αυτιάς: «Από το άγχος απέκτησα κι ένα καρκινάκι…»