Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Τι λέει για την εμπλοκή του στην υπόθεση της σχολής του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στην Έλενα Ακρίτα, στο τηλεφώνημα στον τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής αλλά και στο πόσο τον ενόχλησε η στάση του τοπικού εισαγγελέα.

Ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος αθωώθηκε στις κατηγορίες για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του διευθυντή της Γαλακτοκομικής σχολής που φοιτούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορούνταν στην ουσία ότι ζήτησε από τον τότε διευθυντή της σχολής να δείξει επιείκεια σε έναν σπουδαστή που φοιτούσε μαζί με τον Βαγγέλη.

«Λυπάμαι πάρα πολύ που θα το πω, αλλά η αλαζονεία με την οποία μου συμπεριφέρθηκε η συνάδελφός σας, η οποία ξεκίνησε πρώτη το «χορό», ήταν απίστευτη. Θέλησα να επικοινωνήσω μαζί της, να της εξηγήσω ότι σας παρακαλώ, τα πράγματα δεν είναι έτσι που τα γράφετε. Δεν έβγαινε στο τηλέφωνο, αναγκάστηκα να επικοινωνήσω με τον σύζυγο της και ζήτησα να μιλήσω μαζί της, μου απάντησε «Θα της το πω κι αν θέλει θα σου μιλήσει θα επικοινωνήσετε». Προφανώς η κυρία Ακρίτα δεν ήθελε να μου μιλήσει γιατί προσπάθησα να ξαναέρθω σε επαφή με τον κ. Κυρίτση αλλά δεν έγινε. Θα ήθελα τώρα, γιατί το αθώος δεν φτάνει, θα έμενα ικανοποιημένος, αν κάποιοι που τους θεωρώ πρώτους τη τάξη στη συκοφαντία και σε αυτά τα οποία είπε … ένα συγγνώμη. Εάν μου πουν ένα συγγνώμη ειλικρινά σας λέω ότι δεν έχω καμία διάθεση από εδώ και πέρα να κάνω το οτιδήποτε.

Εάν όμως δεν το κάνουν, είμαι υποχρεωμένος για δύο λόγους να συνεχίσω. Ο ένας λόγος είναι γιατί θέλω να προστατέψω την τιμή και την υπόληψη μου ακόμα περισσότερο, και ο δεύτερος είναι διότι πρέπει κάποιοι άνθρωποι να μάθουν ότι δεν μπορούν ασύδοτα να βλάπτουν τους άλλους εκεί που πονάνε περισσότερο. Διότι ξέρετε κάτι; Το να σου θίξουν το φιλότιμο, την υπόληψη, την τιμή, για άλλους ψιχαλίζει, σηκώνουν ομπρέλα και νομίζουν ότι βρέχει, για άλλους όμως είναι τρομερό. Εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία και θα μου έφτανε ένα συγγνώμη το οποίο δεν έχω ακούσει από κανέναν.

Το τηλεφώνημα στον τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής

«Περίπου ένα χρόνο πριν συμβεί το τραγικό περιστατικό, ήρθε και με βρήκε μια μητέρα. Εγώ δεν ήξερα καν ότι υπήρχε η Γαλακτοκομική Σχολή. Και μου λέει «Ο γιος μας ο Βασίλης, θα τον διώξουν από την εστία, διότι έγραψε στον τοίχο του δωματίου που έμενε, ζωγράφισε την Κρήτη και έγραψε το χωριό, ένιωσα ότι για αυτό το παράπτωμα που το βλέπουμε κάθε μέρα στα σχολειά, στις στάσεις κλπ δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει μια υπερβολικά αυστηρή μεταχείριση. Δεδομένου ότι θα την πλήρωναν οι γονείς, οι οποίοι μου είπαν ότι εμείς δεν έχουμε να πληρώνουμε. Και πήρα τον διευθυντή και του είπα «Σε παρακαλώ πάρα πολύ, επειδή οι άνθρωποι πεινάνε στην ουσία – μιλάμε για το 2014 και κρίση – δείξε του μια επιείκεια. Ο οποίος μου είπε όχι και ότι ήδη έχει αποφασιστεί η ποινή.»

Δείτε όσα είπε για το τηλεφώνημα στον τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και τον τοπικό εισαγγελέα: