Χρήστος Φερεντίνος: Πέρασα μια περίοδο με άσχημες συγκυρίες μετά το πρωινό

«Έχω αμειφθεί καλά την εποχή του «Deal» και...»

Ο Χρήστος Φερεντίνος μιλά στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και την Σοφία Χουντάση για τη δουλειά που δε θα ξανακανε στην τηλεόραση, αλλά και τις χρυσές της εποχές.

Ποια δουλειά δεν θα έκανες ξανά;
Το πρωινό στον ΑΝΤ1, όπως τελικά λειτούργησε, θα το απέφευγα σήμερα. Και θα ήταν καλύτερα για όλους. Δεν ξέρω αν θα το έκανα ξανά, γιατί όταν έχεις δοκιμάσει κάτι και δεν έχεις τα ανάλογα αποτελέσματα φοβάσαι να το ξαναδοκιμάσεις.

Θεωρείς ότι σου έκανε κακό στην πορεία;
Όλα ξεχνιούνται αλλά, εν κατακλείδι, το πρωινό μου έκανε καλό. Πέρασα μια περίοδο με άσχημες συγκυρίες μετά, βγήκα για ένα διάστημα εκτός τηλεόρασης,. Αλλά όλο αυτό μου έκανε καλό. Μπήκα ξανά στο παιχνίδι με μηδενισμένο κοντέρ, με ειλικρίνεια, αμεσότητα, πάθος και τρομερή διάθεση να κερδίσω το στοίχημα. Μπήκα σα να ξεκινούσα σήμερα.

Θεωρείς ότι δεν κάηκες λόγω καλών επιλογών, τύχης ή χαρακτήρα;
Φαντάζομαι ότι δεν είναι θέμα χαρακτήρα. Με συμπαθεί ο κόσμος, στέκομαι μπροστά του με ειλικρίνεια, καλή διάθεση, αλλά όταν δεν του αρέσω το δείχνει. Μπορεί να σε συμπαθεί το κοινό αλλά να μη σε στηρίζει. Όταν, όμως συνεχίζει να σε βλέπει σε ένα άλλο πρόγραμμα, τότε σε αποδέχεται και σημαίνει ότι δεν σε έχει βαρεθεί.

Έχεις ζήσει τα χρυσά χρόνια της τηλεόρασης και τις υψηλές αμοιβές. Έβγαλες χρήματα;
Έχω αμειφθεί καλά την εποχή του «Deal» και του «Super Deal», αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι όταν μπαίνεις στο παιχνίδι των καλύτερων οικονομικών απολαβών κάτι γίνεται μετά και η οικονομική αφαίμαξη είναι μεγαλύτερη! Τα παίρνεις; Θα σ’ τα πάρουν εις διπλούν. Έκανα επίσης κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις, αλλά με έπιασε η κρίση και δεν βγήκα κερδισμένος. Όσο ήμουν μαζεμένος ήταν πιο ήρεμες οι συνέπειες – όσο ανοίγεσαι τόσο μεγαλώνουν οι συνέπειες. Γενικότερα όμως είμαι ευχαριστημένος.