Χρήστος Φερεντίνος: Για ποιά εκπομπή που έκανα,το έχω μετανοιώσει

Διαβάστε όλα όσα είπε στη συνέντευξή του.

Ο Χρήστος Φερεντίνος μίλησε στο περιοδικό » Λοιπόν» και τη δημοσιογράφο Νάνσυ Σταματίου και πήρε φυσικά θέση υπέρ των τηλεπαιχνιδιών και κατά των ριάλιτι μαγειρικής. Διαβάστε αποσπάσματα:

– Έπειτα από 3 χρόνια άρχισες να κάνεις και πάλι παιχνίδι με τον… τραπεζίτη! Πώς αισθάνεσαι;
«Το ίδιο καλά όπως και τρία χρόνια πριν. Μη σου πω και καλύτερα»

– Αυτή η επιστροφή ήταν ρίσκο για σένα;
«Ό,τι κι αν κάνεις εμπεριέχει τον κίνδυνο και το ρίσκο. Τηλεόραση εκ του ασφαλούς κανείς δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα, γιατί πολύ απλά δεν γίνεται. Γι’ αυτό και πάντα προσπαθώ να σκέφτομαι και να ζυγίζω διάφορα πράγματα πριν πω το “ναι”. Με την τηλεοπτική αναβίωση του “Deal”, όμως, δεν έκανα το ίδιο. Είπα “ναι” χωρίς να το σκεφτώ καθόλου… Το αγαπάω το “Deal”, το γουστάρω και το πιστεύω».

– Φέτος οι δηλώσεις συμμετοχής για το «Deal» έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Πιστεύεις πως γι’ αυτό το τηλε-φαινόμενο που ζούμε έχει παίξει ρόλο και η οικονομική κρίση;
«Αυτό εννοείται… Ανέκαθεν οι οικονομικές δυσκολίες οδηγούσαν τον κόσμο στα τηλεπαιχνίδια και τον έκαναν να αποφασίσει να προκαλέσει την τύχη του. Άρα, τώρα που οι δυσκολίες που ζούμε έχουν φτάσει στο σημείο να μας πιέζουν αφόρητα και μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε απίστευτα ανασφαλείς –με την έννοια ότι δεν ξέρεις πια τι μπορεί να σου ξημερώσει και τα πάντα είναι ρευστά– εννοείται πως και οι δηλώσεις συμμετοχής σε όλα τα τηλεπαιχνίδια που μοιράζουν λεφτά έχουν αυξητικές τάσεις. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω πως στο “Deal” έρχεται ο κόσμος, γιατί το έχει αγαπήσει».

– Θα παρουσίαζες ένα ριάλιτι τύπου «Big Brother»;
«Κοίταξε, θα σου απαντήσω ειλικρινά… Η εμπειρία μου με τα ριάλιτι είναι πικρή. Ποτέ δεν μου άρεσαν, ποτέ δεν με εξέφραζαν, οπότε, όταν είπα να παρουσιάσω το “Gym”, αποδείχθηκε πως έκανα μέγα λάθος. Κι αυτό όχι επειδή δεν πήγε καλά το συγκεκριμένο πρόγραμμα στους πίνακες τηλεθέασης, αλλά επειδή δεν πήγαινε σ’ εμένα».

– Το μετάνιωσες που είπες το «ναι» ;
«Το χοντρο-μετάνιωσα και αποφάσισα πως πια θα προσπαθήσω να κάνω πράγματα στην τηλεόραση που με εκφράζουν μόνο και που μπορώ να τα υποστηρίξω όπως πρέπει».