Χρήστος Δάντης για My Number One: «Η υπόθεση θα φτάσει και στον Άρειο Πάγο»

Η δικαστική διαμάχη για το «My number one» και η συμμετοχή στο The Voice...

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο βγήκε μια δικαστική απόφαση που δικαίωνε το συνθέτη Μάνο Ψαλτάκη, ο οποίος ισχυριζόταν πως μέρος της σύνθεσης του «My number one» (του τραγουδιού που έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση στο διαγωνισμό της Eurovision το 2005) ανήκε στον ίδιο και όχι στον Χρήστο Δάντη. Ωστόσο, ο τραγουδιστής δίνει τη δική του απάντηση και αποκαλύπτει λεπτομέρειες που δεν γνωρίζαμε, στο περιοδικό PEOPLE και τον Μαρίνο Βυθούλκα.

«Το Σεπτέμβριο του 2013 βγήκε η πρωτόδικη απόφαση. Βέβαια, αργότερα, έγινε το εφετείο και το κέρδισα. Δεν το ανακοίνωσα όμως. Δεν χρειάστηκε. Για να αποδείξω το αυταπόδεικτο; Η υπόθεση θα φτάσει και στον Άρειο Πάγο, οπότε είναι νωρίς για να μιλήσουμε. Εννοείται, όμως, πως το δημιούργημά μου είναι δημιούργημά μου» αρκείται να πει.

Σε μία εβδομάδα, θα βρίσκεται στα Battles του The Voice, ως βοηθός του Αντώνη Ρέμου. Ουσιαστικά, θα εμφανιστεί σε τέσσερα επεισόδια. «Την πρόταση μου την έκανε ο Αντώνης, με τον οποίο είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια. Όσον αφορά στο Voice, πρόκειται για ένα show που ασχολείται με τη δουλειά μας, το οποίο μέχρι στιγμής και σε σχέση με αυτά που έχουν προηγηθεί, την υπηρετεί καλύτερα. Από την εμπειρία μου στα Battles είδα πολλά ταλέντα και μακάρι να υπήρχε χώρος για όλα. Έχουμε πληθώρα καλλιτεχνών, αλλά ο κόσμος που ακούει μουσική έχει χάσει κάπως το κριτήριό του. Έχει μπερδέψει το τραγούδι με το φαίνεσθαι».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.