«Χώρισα γιατί υπήρξε τρίτο πρόσωπο στη ζωή μου»

«Λόγω των παιδιών ήταν πάρα πολύ δύσκολος ο χωρισμός, ήταν επώδυνος».

Ο Στέλιος Κρητικός μιλάει στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ και τη Ρενέ Σαραντινού για τον χωρισμό του. Ο ηθοποιός που φέτος βλέπουμε στο πλευρό του Μάρκου Σεφερλή στην εκπομπή «Mega με μία» εξομολογείται με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι χώρισε γιατί υπήρξε τρίτο πρόσωπο στη ζωή του.

Επώδυνος χωρισμός;

Λόγω των παιδιών ήταν πάρα πολύ δύσκολος, ναι, ήταν επώδυνος. Τα παιδιά μου είναι ο κόσμος μου. Ο κόσμος μου δεν είναι η τηλεόραση, η οποία είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός. Με κάνει ευτυχισμένο αυτό που ζω αυτή τη στιγμή, μου πάνε όλα πάρα πολύ καλά. Τα παιδιά μου με αγαπάνε και τα αγαπώ. Είμαι στο θέατρο, κάνω παιδικό, είμαι πάρα πολύ καλά στην προσωπική μου ζωή. Η τηλεόραση δεν είναι όλος μου ο κόσμος, είναι ένα κομμάτι του κόσμου μου.

Είσαι ένας γοητευτικός άντρας. Είναι εύκολο ένας τέτοιος άντρας να μείνει πιστός σε μια γυναίκα;

Ίσως γι' αυτό χωρίζεις. Όταν αγαπάς τον σύντροφό σου και τον σέβεσαι, λες ότι πρέπει να δώσω ένα τέλος. Γιατί να ψάχνω δικαιολογίες όταν γυρνάω το βράδυ στο σπίτι μου; Γιατί να μην είμαι ειλικρινής και να ντρέπομαι; Να λέω: «Τι θα πω σήμερα, αύριο, μεθαύριο;». Να πρέπει να το σκάω, να κάνω ντους για να μη μυρίζει το άρωμα κάποιας άλλης… Όταν ξυπνάει αυτή η διάθεση μέσα σου, είναι καλύτερα να είσαι ειλικρινής. Να την προσβάλλω χωρίς να το ξέρει και να ψάχνει να βρει τι γίνεται; Μετά θα γινόταν πολύ πιο δύσκολο. Κάποια στιγμή θα φαινόταν.

Άρα, εμμέσως πλην σαφώς, μου αναφέρεις την ύπαρξη τρίτου προσώπου;

Ναι. Η διάθεση να ξενυχτήσω, να γλεντήσω, να αγγίξω έναν άλλον άνθρωπο.