Χάρις Αλεξίου: «Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ» – Όλα όσα είπε η γνωστή τραγουδίστρια

Χάρις Αλεξίου

«Αυτούς τους ανθρώπους να σκεφτόμαστε και να ευγνωμονούμε το Θεό που εμείς είμαστε σε ένα ασφαλές μέρος και ας το σεβαστούμε αυτό».

Στην εκπομπή “Εξελίξεις live” και τον Νίκο Στραβελάκη μίλησε η Χάρις Αλεξίου. Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για τη νέα καθημερινότητα που ζούμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας κι έστειλε το δικό της μήνυμα σε όλους αυτούς που αρνούνται να ακολουθήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Είμαι κλεισμένη στο σπίτι μου εδώ και 20 μέρες και παίρνω τα μέτρα που μας ζητάει η πολιτεία. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε από την πολιτεία να μας πει να προσέχουμε. Όταν έχουμε μπροστά μας έναν τέτοιο κίνδυνο, όταν βλέπουμε να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι… Γιατί χρειαζόμαστε να μας κουνήσει κάποιος το δάχτυλο και να μας πει τι πρέπει και πώς θα σωθούμε; Αυτό ας το καταλάβουμε.

Να ευγνωμονούμε τη ζωή μας γιατί έχουμε ένα σπίτι να μείνουμε και να προφυλάξουμε τον εαυτό μας από τα χειρότερα. Να σκεφτούμε τους ανθρώπους, όπως είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές που γι’ αυτούς είναι μια πραγματικότητα. Έχουν μπροστά τους, τους ανθρώπους που υποφέρουν, που δεν μπορούν να αναπνεύσουν, που πεθαίνουν στα χέρια τους…

Αυτούς τους ανθρώπους να σκεφτόμαστε και να ευγνωμονούμε το Θεό που εμείς είμαστε σε ένα ασφαλές μέρος και ας το σεβαστούμε αυτό. Μην πάμε να κάνουμε τους “έξυπνους”. Κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει, ας πάει να αυτοκτονήσει, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως να μεταφέρει στον άλλον αυτό… Είμαστε σε μια κατάσταση σοκ αυτή τη στιγμή», είπε μεταξύ άλλων η Χάρις Αλεξίου.