Χάρις Αλεξίου: Το σπαρακτικό αντίο στον αγαπημένο της συνεργάτη – «Θα σε τραγουδάμε, φίλε μου»

Αλεξίου Χαψιάδης

Ο Λευτέρης Χαψιάδης είχε γράψει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού.

Το δικό της αντίο στον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη της, Λευτέρη Χαψιάδη, θέλησε να πει η Χάρις Αλεξίου. Μέσα από μία συγκινητική δημοσίευση στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, η σπουδαία ερμηνεύτρια αποχαιρέτησε τον γνωστό στιχουργό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, έπειτα από μέρες νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

«Αχ βρε Λευτέρη μου. Εσύ έγραψες το «Μία είναι η ουσία δεν υπάρχει αθανασία». Κι όμως για σένα υπάρχει και για εκεί ταξιδεύεις τώρα. Θα σε τραγουδάμε φίλε μου», γράφει χαρακτηριστικά η Χάρις Αλεξίου, δημοσιεύοντας μία κοινή τους φωτογραφία από τη δεκαετία του ’70.

Όπως αναφέρει το pameevro.gr, o Λευτέρης Χαψιάδης, διακεκριμένος στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας μυθιστορημάτων που έχει γράψει στίχους για 525 τραγούδια, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1953 στις Φέρες του Έβρου.

Έπασχε από κάποιας μορφής άνοια και έπειτα από ένα ατύχημα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες της ζωής του είχε προσβληθεί και από κορονοϊό.

Ο Λευτέρης Χαψιάδης έχει γράψει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού, ερμηνευμένες από τους Στέλιο Καζαντζίδη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Νίκο Ξανθόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Μανώλη Μητσιά, Χάρις Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Γλυκερία, Κατερίνα Στανίση, Πασχάλη Τερζή.

Τραγούδια όπως «Μια είναι η ουσία» , το «Κάποια, κάπου, κάποτε» και το «Ευτυχώς στη ζωή που υπάρχεις κι εσύ» έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου.