Χαρδαλιάς: Ως τις 31 Αυγούστου το όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις – Ωράριο σε νυχτερινά κέντρα όπου χρειαστεί

Νίκος Χαρδαλιάς

“Είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα”, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, έχοντας στο πλευρό του τον Σωτήρη Τσιόδρα.

«Δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορονοϊό.

«Αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά», επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς -θυμίζοντας παλαιότερη δήλωσή του- και ξεκαθάρισε πως δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση.

Συνεχίζοντας, είπε πως «είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα».

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος και επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας, προσέθεσε.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς:

Από 5 Αυγούστου απαγορεύεται από τις 23:00 έως 07:00 πρωί η διέλευση από την Κακαβιά ώστε εξασφαλιστούν περισσότεροι έλεγχοι.

Από τη Δευτέρα εγκαθίσταται μόνιμο κλιμάκιο στην Κακαβιά για δειγματοληπτικούς ελέγχους

Από 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία θα μπαίνει σε 7 ημερη κατ’ οίκον απομόνωση

Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων ως τις 31 Αυγούστου, τόσο στον χώρο τέλεσης του μυστηρίου, όσο και των δεξιώσεων

Ξεκινάνε εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων με κλιμάκιο και του ΕΦΕΤ

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα πλοία.

Απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός των πλοίων

Δίνεται δυνατότητα να περιορίζεται το ωράριο των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση ιδιαίτερα στους νέους να μην αμελούν να λαμβάνουν τα προληπτικά μέτρα, δηλαδή να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, για να περισταλεί η διασπορά του κορονοϊού.

Δείτε τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά:

Πηγή: newsit.gr