Χάος στη Βουλή: «Θα εξαντλήσετε την αυστηρότητα σας σε εμένα, κύριε πρόεδρε;»

Βουλή

"Ήσασταν άδικος απέναντι μου" επισήμανε η Παναγιώτα Πούλου από το βήμα της Βουλής

Υψηλοί τόνοι σημειώθηκαν στην Βουλή το βράδυ της Τετάρτης όταν ανέβηκε στο βήμα η Παναγιώτα Πούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να προχωρήσει στη δική της τοποθέτηση γύρω από το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών για την «ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Λίγα δευτερόλεπτα όμως πριν συμπληρωθούν τα επτά λεπτά τα οποία και της αναλογούσαν, όπως σε όλους τους προηγούμενους βουλευτές των κομμάτων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας έσπευσε να της επισημάνει τον χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσει άμεσα την ομιλία της. «Βάλτε τελεία κα. Πούλου, απόλυτα τα επτά λεπτά».

Κάτι στο οποίο η βουλευτής Βοιωτίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε αμέσως την προσωπική της αντίθεση. «Κύριε πρόεδρε, θα εξαντλήσετε την αυστηρότητα σας σε εμένα; Σας παρακαλώ πολύ. Κύριε πρόεδρε, ζητώ την ανοχή σας όπως την δείξατε σε όλους τους προηγούμενους ομιλητές» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα. Πούλου για να ακολουθήσει ένας έντονος διάλογος ανάμεσα σε εκείνην και τον αντιπρόεδρο της Βουλής.

Θ.Μ.: Τα λέτε σε άλλη ευκαιρία, κλείστε τώρα. Την διαδικασία την ρυθμίζει ο κανονισμός και ο προεδρεύων.

Π.Π.: Τελειώνω, κύριε πρόεδρε. Με συγχωρείτε, είστε άδικος αλλά θα τελειώσω.

Θ.Μ.: Λοιπόν, τέλος και τελεία. Κλείστε, κυρία Πούλου.

Συνεχίζοντας την τελευταία της φράση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Μπούρας τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής. «ΟΚ, εντάξει… Ολοκληρώσατε, ολοκληρώσατε».

«Ευχαριστώ πολύ, κύριε πρόεδρε. Ήξερα ότι η αλλαγή του προεδρείου δεν θα ήταν καλό. Εγκαταλείπω εδώ, ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε πρόεδρε. Θεωρώ ότι ήσασταν άδικος απέναντι μου» υπογράμμισε η Παναγιώτα Πούλου αποχωρώντας από το βήμα της Βουλής.