Αύριο το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Φούντα

Το τελευταίο διάστημα ο ηθοποιός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας χτυπημένος από Αλτσχαϊμερ. 

Στο πλευρό του ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή η σύντροφος της ζωής του, η χορεύτρια Χρυσούλα Ζώκα και ο γιος του Πάνος.

(Ο Γιώργος Φούντας με τη σύζυγό του και τον Πασχάλη Τσαρούχα το 2002-ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Γεννήθηκε το 1924 ,στο Μαυρολιθάρι Παρνασσίδας, στην Φωκίδα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έκανε την παρθενική του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1944 στην ταινία «Χειροκροτήματα» του Γ. Τζαβέλα και σχεδόν μια δεκαετία αργότερα ενσάρκωσε τον ρόλο του Μίλτου στην «Στέλλα» του Μ. Κακογιάννη.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στο έργο «Νυφιάτικο Τραγούδι». Έπαιξε επίσης σε μερικές από τις ιστορικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφους όπως η «Μαγική Πόλη» του Ν. Κούνδουρου και τα «Κόκκινα Φανάρια» του Β.Γεωργιάδη, καθώς και στο «Ποτέ την Κυριακή» του Ζιλ Ντασέν.

Στην τηλεόραση έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1975 συμμετέχοντας στη μεταφορά στη μικρή οθόνη του «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Ν. Καζαντζάκη.

Βραβεύτηκε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τις χρονιές 1966 και 1967 για την ερμηνεία του στις ταινίες Με την Λάμψη στα Μάτια και Πυρετός στην Άσφαλτο. 

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, στις 11.00 π.μ από το Α΄Νεκροταφείο της Αθήνας.