Αθηνά Οικονομάκου: «Είχα φτάσει πια σε οριακό σημείο»

«Είχα επίσης μια φοβία ότι θα πάθαινα κρίσης πανικού.»

Η Αθηνά Οικονομάκου εκμυστηρεύτηκε στην Κατερίνα Μπούσιου και στο περιοδικό ΕΓΩ! πως περνά την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της και μίλησε για την επιλογή της να μην δουλέψει το καλοκαίρι καθόλου και να απολαύσει τον προσωπικό χρόνο προς όφελος του εαυτού της.

Είχες τόσο μεγάλη ανάγκη να ξεκουραστείς;

Ήταν μία απόφαση που είχα πάρει τον προηγούμενο χρόνο.

Είχες πιεστεί;

Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δούλευα ασταμάτητα και αυτό με διέλυσε. Ήθελα πια χρόνο και για τον εαυτό μου.

Δεν θεωρείται πολυτέλεια στις μέρες μας η απόφαση να κάνεις μια τόσο μεγάλη παύση από τα επαγγελματικά σου;

Από τα 22 μου και για 8 χρόνια όμως δούλευα αδιαλείπτως. Συνήθως σε αυτές τις ηλικίες το πρόγραμμα όλων είναι πιο χαλαρό και ξέγνοιαστο. Είχα επαγγελματικές ευθύνες πολύ σοβαρές, ειδικά λόγω των ρόλων μου. Δεν μπορούσα να είμαι επιπόλαιη. Εννοείται ότι, όπως όλοι, έχω και εγώ τις ανασφάλειες μου για τη δουλειά, αλλά είχα φτάσει πια σε οριακό σημείο. Δεν μπορούσα να βγάλω παράσταση.

Για πιο λόγο απευθύνηθηκες σε ψυχολόγο;

Είχα πρόβλημα υπερκόπωσης. Αναζητούσα μία λύση. Δεν μπορούσα να συνεχίσω με εκείνους τους ρυθμούς, όπως δεν γινόταν και να σταματήσω τη δουλειά. Είχα επίσης μια φοβία ότι θα πάθαινα κρίσης πανικού. Ο ψυχολόγος μου είπε ότι δεν θα μου έδινε εκείνος τη λύση, αλλά θα την έβρισκα μόνη μου μέσω της ψυχανάλυσης. Πρώτα πρέπει να γίνει η συνειδητοποίηση και μετά η αλλαγή.