Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015: Έτσι διαμορφώνεται το πρόγραμμα των καναλιών

Από το πρωί οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ξεκινήσει τον μαραθώνιο της ενημέρωσης.

Τον μαραθώνιο της ενημέρωσης έχουν ξεκινήσει από το πρωί όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία θα βρίσκονται επί ποδός πριν κλείσουν οι κάλπες και μέχρι αργά τη νύχτα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

MEGA

«Ελλάδα ώρα μηδέν». Κυριακή 5 Ιουλίου 2015. Το κρίσιμο δημοψήφισμα για την τύχη της χώρας, σε σκηνικό χρεοκοπίας. «Ναι» ή «όχι» στη συμφωνία με τους δανειστές; Συμβιβασμός ή ρήξη;

Από τις 18.00, η Όλγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Ευαγγελάτος –και μαζί τους όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του σταθμού- καταγράφουν και μεταφέρουν, λεπτό προς λεπτό, όλες τις εξελίξεις. Από τις 19.00 ο Ηλίας Νικολακόπουλος και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζουν και αναλύουν τα αποτελέσματα. Μόλις ξεκαθαρίσει το σκηνικό θα μεταδοθούν οι πρώτες αντιδράσεις, οι δηλώσεις Τσίπρα, Σαμαρά, των άλλων αρχηγών, αλλά και τα μηνύματα από το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, την Ουάσινγκτον και το Παρίσι. Στο στούντιο, πολιτικοί, προσωπικότητες της δημόσιας ζωής και δημοσιογράφοι, σχολιάζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και μιλούν για την επόμενη μέρα του «ναι» ή του «όχι».

Ο πρωϊνός ενημερωτικός μαραθώνιος ξεκίνησε στις 07.00 το πρωί. Μανώλης Αναγνωστάκης και Ιορδάνης Χασαπόπουλος, από τις 07.00 έως τις 10.00 το πρωί. Και από τις 10.00 έως τις 14.00 ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης. Στις 14.00 θα μεταδοθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Λίζα Δουκακάρου.
Και λίγο πριν τον βραδινό μαραθώνιο, στις 17.00, η Μαρία Σαράφογλου μαζί με τον Αντώνη Φουρλή.

Όλες οι εξελίξεις καλύπτονται και διαδικτυακά μέσα από το site του MEGA, στην ηλεκτρονική διεύθυνση megatv.com/megagegonota, με αναμετάδοση του έκτακτου ενημερωτικού προγράμματος της ημέρας του δημοψηφίσματος σε live streaming, βίντεο, ροή ειδήσεων και ροή αποτελεσμάτων.

ANT1

Σύσσωμο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του ΑΝΤ1 βρίσκεται στις επάλξεις, για να μας μεταδίδει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το κλίμα, τις προβλέψεις, τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα της κρίσιμης ψηφοφορίας για την καθοριστική απόφαση για το μέλλον της χώρας μας.

Από τις 7:15 το πρωί η Ρίτσα Μπιζόγλη και ο Γιώργος Κούρος μαζί με τον Γιώργο Παπαδάκη βρίσκονται στο στούντιο του ΑΝΤ1 με την εκπομπή «Έκτακτη Επικαιρότητα». Με ζωντανές συνδέσεις και καλεσμένους στο στούντιο αλλά και χρηστικές πληροφορίες για την ψηφοφορία, παρακολουθούν και μας μεταφέρουν βήμα – βήμα την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Από τις 18:00, η Μαρία Χούκλη αναλαμβάνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης με την μαραθώνια εκπομπή «Δημοψήφισμα 2015 – Ώρα Ευθύνης» στην κρίσιμη εκλογική βραδιά της πιο ιστορικής ψηφοφορίας στη χώρα μας. Όλες οι εξελίξεις για την καθοριστική απόφαση και τον εφιάλτη της εξόδου από το ευρώ με ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα, από τα επιτελεία των κομμάτων και τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του «ναι» και του «όχι» και οι αντιδράσεις από την Ευρώπη.

Στις 19:00 ακριβώς, η πρόβλεψη για το αποτέλεσμα με την εγκυρότητα του Στράτου Φαναρά και της Metron Analysis.

Κορυφαία στελέχη των κομμάτων και παράγοντες της αγοράς αποσαφηνίζουν το τοπίο για την επόμενη μέρα και τις συνέπειες.

ALPHA

Δυνατά στη μάχη της ενημέρωσης βρίσκεται και ο Alpha. Το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την κάλυψη, λεπτό προς λεπτό, του κρίσιμου δημοψηφίσματος. Συντάκτες του σταθμού, ρεπόρτερ και ανταποκριτές θα καταγράφουν και θα μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την άμεση και σφαιρική πληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Ο ενημερωτικός μαραθώνιος του Alpha ξεκίνησε στις 6:00 με τον Σπύρο Χαριτάτο και την εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση Alpha». Στις 10:00 και μέχρι τις 13:00, τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο Νίκος Μάνεσης.

Από τις 18:00, η εκπομπή «Η Ελλάδα αποφασίζει» μεταφέρει τις τελευταίες πληροφορίες από τη διαδικασία του δημοψηφίσματος, παρακολουθεί τη ροή των αποτελεσμάτων και καταγράφει τις πρώτες αντιδράσεις. Συντονίζει ο Αντώνης Σρόιτερ, σχολιάζει και αναλύει η γενική διευθύντρια του ΤheTOC.gr, Έλλη Στάη. Μεταδίδουν, από τις Βρυξέλλες ο Νίκος Μπέλλος, από το Βερολίνο η Φαίη Καραβίτη και από την Ουάσιγκτον ο Θάνος Δημάδης.

Στο στούντιο του Alpha, θα βρίσκονται επίσης κορυφαία στελέχη των κομμάτων, αναλυτές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

STAR

Το Star ξεκινά έναν τηλεοπτικό μαραθώνιο μετάδοσης από τις 18:00. Συντονίζει ο Νίκος Χατζηνικολάου. Μαζί του στο στούντιο η Μάρα Ζαχαρέα, η Πόπη Τσαπανίδου, κορυφαία στελέχη των κομμάτων, δημοσιογράφοι, οικονομικοί αναλυτές, προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, θα σχολιάσουν την ετυμηγορία της κάλπης, τα σενάρια και τις αποφάσεις της επόμενης μέρας. Tο δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του Star, με απευθείας συνδέσεις σε δεκάδες σημεία της χώρας, θα μεταδίδει λεπτό προς λεπτό την πορεία της διαδικασίας, τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα.

ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ από τις 6:30 το πρωί με τον Γιώργο Αυτιά καταγράφει το άνοιγμα της κάλπης σε όλη τη χώρα και δίνει τον παλμό της ενημέρωσης. Ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου παίρνουν τη σκυτάλη στις 9.00 το πρωί και μέχρι τις 11.00 μεταφέρουν όλα τα νεώτερα από τα εκλογικά κέντρα. Από τις 11.00 και μέχρι τις 12.30 ο Τάκης Χατζής στο στούντιο του ΣΚΑΪ με συνεχείς ανταποκρίσεις από όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού το οποίο θα βρίσκεται στα πιο νευραλγικά σημεία.

Από τις 12.30 έως τις 14.00 το μεσημέρι ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος δίνουν και πάλι το στίγμα της ενημέρωσης με τον ΣΚΑΪ στο κέντρο των εξελίξεων. Από τις 14.00 έως τις 15.30 συνεχίζεται ο ενημερωτικός μαραθώνιος με τον Σπύρο Μάλλη και την Άννα Μπουσδούκου. Στις 17.00 η Εύα Αντωνοπούλου, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, μεταφέρει όλες τις έως τότε εξελίξεις.

Στις έξι το απόγευμα τη σκυτάλη της ενημέρωσης παίρνει η Σία Κοσιώνη. Μαζί της, ο Διευθυντής της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Άρης Πορτοσάλτε. Ακόμη, ο Γιώργος Αυτιάς, ο Βασίλης Λυριτζής, ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Τάκης Χατζής και φυσικά όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΣΚΑΪ.

ΕΡΤ

Με έναν ενημερωτικό μαραθώνιο η ΕΡΤ θα καλύψει λεπτό προς λεπτό το κρίσιμο δημοψήφισμα. Από νωρίς το πρωί μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας, όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο και οι τεχνικοί της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα βρίσκονται επί ποδός για να μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις μιας από τις πιο καθοριστικές ημέρες για την πορεία της χώρας. Μέσα από ειδικές ενημερωτικές εκπομπές, ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ζωντανές συνδέσεις με τα κομματικά επιτελεία και τα εκλογικά κέντρα, η ΕΡΤ1 θα πληροφορεί συνεχώς τους πολίτες ψύχραιμα, πλουραλιστικά, με το κύρος και την αξιοπιστία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Από τις 07.00 έως τις 10.00 ο Τάκης Σαράντης και ο Χρήστος Παγώνης μεταφέρουν το κλίμα από το άνοιγμα της κάλπης. Στις 10.00 και έως τις 12.00 τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραλαμβάνουν ο Φάνης Παπαθανασίου και η Μάριον Μιχελιδάκη, ενώ από τις 13.00 έως τις 15.00 η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρρας θα παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας. Στις 16.00 η ενημέρωση συνεχίζεται με τον Ανδρέα Ροδίτη, την Ελένη Χρονά και τον Νίκο Αγγελίδη.

Από τις 18.00 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ο Πάνος Χαρίτος και ο Αντώνης Αλαφογιώργος θα παρουσιάσουν την κεντρική ενημερωτική εκπομπή για το δημοψήφισμα. Με πλούσιο ρεπορτάζ από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, αλλά και με προσκεκλημένους στο στούντιο πολιτικούς, δημοσιογράφους, αναλυτές και ειδικούς επιστήμονες, θα παρακολουθήσουν τα πρώτα προγνωστικά μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα αναλύσουν τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και θα επιχειρήσουν μια πρώτη εκτίμηση του αντικτύπου του εντός και εκτός συνόρων.

Οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται αναλυτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας του δημοψηφίσματος μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr και την υπηρεσία WebTV.