Απονεμήθηκαν τα Corporate Affairs Excellence Awards

Με την Τελετή Απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 στο Μουσείο Μπενάκη, κορυφώθηκε η πρώτη διοργάνωση των Corporate Affairs Excellence Awards, την παρουσίαση των οποίων έκανε η δημοσιογράφος κ. Σόνια Χαϊμαντά.

Στους 29 μήνες ζωής του, ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ) της ΕΕΔΕ ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα και ανέδειξε τη σημαντικότητα του ρόλου των Εταιρικών Υποθέσεων στη σύγχρονη επιχείρηση. Τα βραβεία αυτά δημιουργήθηκαν για να ενθαρρύνουν τα στελέχη του χώρου και τις εταιρίες παρόχους και να αναδείξουν καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποιούνται με επιτυχία και έχουν θετική επίδραση και όφελος προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ενώ μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση. Με τα λόγια αυτά υποδέχθηκε τα παριστάμενα στελέχη από τον χώρο των Εταιρικών Υποθέσεων ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΥΠ,κ. Βασίλης Λώλας, στην πρώτη Τελετή Απονομής των Corporate Affairs Excellence Awards.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, επεσήμανε πως τόσο η έννοια των Εταιρικών Υποθέσεων (Corporate Affairs) όσο και αυτή της Αριστείας (Excellence) αποτελούν δύο από τα φάρμακα στην αγωγή που χρειάζεται η χώρα για να αλλάξει πορεία. «Διότι πρόοδο χωρίς τα εργαλεία που εξασφαλίζουν βιωσιμότητα δεν μπορούμε να έχουμε» και κατέληξε δηλώνοντας «ευτυχής που ξεκινά αυτός ο θεσμός ο οποίος εντάσσεται στην ευρύτερη φιλοσοφία της ΕΕΔΕ για την ανάδειξη και επιβράβευση των αρίστων».

Ο κ. Tony Baynes, International Director, Public Affairs & Communication της Coca Cola 3E, σε μια καθηλωτική ομιλία, κατέδειξε την εξέλιξη των πάλαι ποτέ Δημοσίων Σχέσεων στην πολυσύνθετη και εξαιρετικά σημαντική, για τη σύγχρονη επιχείρηση, δραστηριότητα των Εταιρικών Υποθέσεων που ξεκινά από τις Σχέσεις με τα ΜΜΕ για να συμπεριλάβει τη συνολική Εταιρική Επικοινωνία, τα Κοινωνικά Δίκτυα (Social Media), την Πολιτική Διαμεσολάβηση (Lobbying), την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, τις Σχέσεις με τις Κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται η επιχείρηση, την Εσωτερική Επικοινωνία και να καταλήξει στην Εταιρική Διακυβέρνηση. Και όλα αυτά μετρούμενα και συνεχώς εξελισσόμενα. Η αναγκαιότητα των οποίων εντάθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε από το 2008.

Στη συνέχεια η Σίσσυ Ηλιοπούλου και ο Πάκης Παπαδημητρίου, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΥΠ, παρουσίασαν συνοπτικά τη διαδικασία των βραβείων όπως προβλέπεται από τον επίσημο κανονισμό.

Οι υποψηφιότητες για τα Corporate Affairs Excellence Awards 2012 αφορούσαν δράσεις που διενεργήθηκαν και ολοκληρώθηκαν, είτε πλήρως είτε πιλοτικά, μεταξύ Ιανουαρίου 2010 και Δεκεμβρίου 2011. Οι κατηγορίες στις οποίες διαγωνίσθηκαν και τα βραβεία που απέσπασαν οι επιχειρήσεις είναι οι ακόλουθες:

Για την Εταιρική Επικοινωνία βραβεύθηκε η Cosmote. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Χάρης Κονίνης, Διευθυντής Marketing & Communications Strategy Σταθερής & Κινητής Tηλεφωνίας. Πάροχος ήταν η Bold Ogilvy & Ogilvy Action, για λογαριασμό της οποίας παρέλαβε το βραβείο η κ. Σοφία Ξανθοπούλου, Account Director. Το βραβείο αυτό επιβραβεύει καμπάνιες εταιρικής/κλαδικής επικοινωνίας για την προώθηση του εταιρικού οράματος ή του επιχειρηματικού ή κλαδικού σκοπού ενημερώνοντας και αφυπνίζοντας την κοινή γνώμη, ενδυναμώνοντας παράλληλα τη φήμη του οργανισμού ή και συμβάλλοντας στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων.

Για την Εσωτερική Επικοινωνία βραβεύθηκε πάλι η Cosmote. Το βραβείο παρέλαβε η κ. Ντέμη Τζιμέα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ. Το βραβείο αφορούσε στην ανάπτυξη προγράμματος ή δράσης, εργαλείων, καμπάνιας για την προώθηση εταιρικών στόχων ή δράσεων στους εργαζομένους καθώς και την ενεργό συμμετοχή τους.

Για την Έμμεση Προώθηση Προϊόντος βραβεύθηκε η Diageo Hellas SA. Το βραβείο παρέλαβε η κ. Αναστασία Αγγελή, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων. Πάροχος ήταν η Advocate/Burson Marsteller, για λογαριασμό της οποίας παρέλαβε το βραβείο η κ. Ντέμη Kαζάση Director της εταιρείας. Το βραβείο αφορούσε στην ανάπτυξη προγράμματος, δράσης, εκδήλωσης ή καμπάνιας για την προώθηση ενός προϊόντος.

Για τις Δημόσιες Σχέσεις & Κοινωνική Διαμεσολάβηση βραβεύθηκε η εταιρία Novartis Hellas. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, Διευθυντής Τμήματος Επικοινωνίας της Novartis Hellas και αφορούσε καμπάνια, πρόγραμμα ή σειρά δράσεων που σχεδιάστηκαν για να ενημερώσουν κοινωνικούς εταίρους και να συμβάλλουν-επηρεάσουν τη διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών και σχετικών νομοθετικών διαδικασιών.

Για την Καλύτερη Χρήση των Social Media βραβεύθηκε η Avon Greece. Το βραβείο αφορούσε καμπάνια που χρησιμοποίησε αποτελεσματικά τα social Media για να ενημερώσει και επηρεάσει τα επιθυμητά κοινά στόχο, πετυχαίνοντας τους στόχους που είχε θέσει η εταιρεία και παρέλαβε η κ. Παυλίνα Κωνσταντάρα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας.

Για τις Σχέσεις με ΜΜΕ βραβεύθηκε η TNT, για λογαριασμό της οποίας παρέλαβε το βραβείο ηκ. Μαρία Ανδριανάκου, Marketing Supervisor, με πάροχο την Epikinonia Strategy & Communication, με εκπρόσωπο τηνκ. Κατερίνα Ζαχαρακοπούλου, Account Manager. Το βραβείο αφορούσε καμπάνια που σχεδιάστηκε για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των στελεχών των ΜΜΕ και να τους κινητοποιήσει θετικά, ώστε με τη σειρά τους να συμβάλλουν στη διαμόρφωση θετικής γνώμης για την εταιρεία στο ευρύ κοινό.

Για την Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσης βραβεύθηκε η Nestlé Hellas, για λογαριασμό της οποίας παρέλαβε το βραβείο ηκ. Αγγελική Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων, με πάροχο την εταιρία H&K Strategies, για λογαριασμό της οποίας παρέλαβε το βραβείο ηκ. Ελένη Γιαννακάκη, Digital PR Manager, Head of Community Management Service. Τα βραβεία αφορούσαν σειρά ενεργειών ή καμπάνια που αποδεικνύει την αποτελεσματική επικοινωνιακή διαχείριση μιας σημαντικής κρίσης, μειώνοντας τις αρνητικές συνέπειες για την εταιρεία και συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αποκατάσταση της φήμης της.

Για το Πρόγραμμα Χαμηλού Κόστους που αφορούσε καμπάνια που αναπτύχθηκε για την επίτευξη σημαντικών επιχειρησιακών στόχων με κόστος χαμηλότερο από 5.000 ευρώ, βραβεύθηκε ο όμιλος Attica Group, για λογαριασμό του οποίου παρέλαβε το βραβείο ηκ. Χριστίνα Γρηγορά, Marketing & Advertising Manager, Γραμμών εσωτερικού. Πάροχος ήταν η MSPS AE, για λογαριασμό της οποίας παρέλαβαν το βραβείο η κ. Φανή Πετρίδη, Account Manager και ο κ. Κίμων Μαλαταράς Corporate Affairs Director της MSPS.

Στην Ειδική Κατηγορία Best Use of Measurement and Evaluation ο νικητής της οποίας προέκυψε έπειτα από εισήγηση της πρωτοβάθμιας επιτροπής αξιολόγησης με βάση τα στοιχεία αποτελεσματικότητας, τους δείκτες μέτρησης και αξιολόγησης των προγραμμάτων/δράσεων/καμπανιών που παρέθεσαν οι υποψήφιοι στην περιγραφή όλων των κατηγοριών στις οποίες κατατέθηκαν υποψηφιότητες, το βραβείο απέσπασαν ισοβαθμώντας η Coca Cola 3E και η Diageo Hellas. Τα βραβεία για λογαριασμό της πρώτης παρέλαβαν οι κ. Νίκη Λαλιώτη, Client Service Director, Progressive PR και Βαγγέλης Μόσχος Marketing Manager Amita. Για λογαριασμό της δεύτερης το βραβείο παρέλαβε η κ. Βάνια Σταμέλου, Corporate PR Manager.

To βραβείο Εξαιρετικής Απόδοσης σε Tμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων για τα επιτεύγματα, την απόδοση και την εξαιρετική δουλειά του απέσπασε η Γέφυρα ΑΕ. Στην κατηγορία αυτή διαγωνίστηκαν τμήματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων που λειτουργούν εσωτερικά μέσα στους οργανισμούς, για την πολύτιμη συμβολή τους τα 3 τελευταία χρόνια, μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2012. Το βραβείο παρέλαβαν ο κ. Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης και η κ. Γεωργία Καλαφάτη, βοηθός Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας.

Ως Εξαιρετικής Απόδοσης Στέλεχος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων βραβεύθηκε η κ. Ευγενία Θάνου, Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος. Το βραβείο αφορούσε στα επιτεύγματα, την απόδοση και την εξαιρετική δουλειά επαγγελματιών της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων για την πολύτιμη συμβολή τους στους οργανισμούς που εργάζονται και οι οποίοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως παραδείγματα προς μίμηση για άλλα στελέχη στον τομέα αυτόν. Προϋπόθεση ήταν οι υποψήφιοι να εργάζονται με πλήρη απασχόληση στον τομέα της επικοινωνίας ή και των δημοσίων σχέσεων για περισσότερα από 10 συναπτά έτη, έως και την 31η Ιανουαρίου 2012.