Απομακρύνεται το Πάσχα στο χωριό – Ασφυκτική η πίεση στο Ε.Σ.Υ.

Live News

Υπάρχουν αυτοί που δεν κρατιούνται... Αυτοί που το σκέφτονται... Υπάρχουν και οι τολμηροί που λένε πως θα πάνε ότι και να γίνει.

Ποντάρουν όπως λένε στους ελέγχουν που έχουν ατονήσει και στο γεγονός ότι στα ΚΤΕΛ δεν έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι να ζητήσουν έγγραφα μετακίνησης.

Ξεχνάνε όμως πως αν το Πάσχα στο χωριό επιτραπεί θα υπάρχουν και αυξημένοι έλεγχοι. Το Πάσχα στο χωριό είναι το υπ αριθμόν ένα θέμα στις συζητήσεις όλων αν και οι ειδικοί θέλουν μία εβδομάδα ακόμα για να αποφασίσουν.

Ο κόσμος είναι προβληματισμένος, θέλει να πάει στο χωριό αλλά την ίδια ώρα δεν θέλει να κινδυνέψει ούτε ό ίδιος ούτε οι αγαπημένοι του στο χωριό.

Οι διαφορετικές απόψεις προβληματίζουν την κυβέρνηση θα παραδεχτεί και η Ντόρα Μπακογιάννη που σημειώνει πως είναι ένα μεγάλο ερώτημα το αν ο κόσμος θα τηρήσει μια ενδεχόμενη απαγόρευση για Πάσχα στο χωριό.

Ο τουρισμός πάντως θα ανοίξει στις 14 Μαίου.

Την ίδια ώρα στα νοσοκομεία η κατάσταση παραμένει εφιαλτική με τα μεγαλύτερα νοσοκομεία να κλείνουν εφημερίες στέλνοντας ασθενείς και σε άλλα νοσοκομεία αφού οι κλίνες τους γεμίζουν.

Την πολεμική κατάσταση στην οποία παραμένουν τα νοσοκομεία θα δείξει και η αγωνία των γιατρών να εξαφαλίσουν κλίνες για όσους είναι πιο βαριά

Πάντως χαρακτηριστικό είναι πως οι διασωληνωμένοι έφτασαν στον αριθμό ρεκορ των 841.

Πάσχα στο χωριό… του χρόνου

Το πάσχα στο χωριό είναι ένα θέμα που διχάζει πραγματικά την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ωστόσο η πλάστιγγα μπορούμε να πούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα κλίνει προς τη μεριά της αναβολής ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Και αυτό γιατί ο μεγαλύτερος φόβος αυτή τη στιγμή είναι το υψηλό επιδημιολογικά φορτίο που υπάρχει στη χώρα να αυξηθεί περαιτέρω και κυρίως να υπάρξει διασπορά σε περιοχές που μέχρι τώρα όπως είναι τα νησιά, όπως είναι τα χωριά δεν είχαμε υψηλό επιδημιολογικά φορτίο, μέσω των μετακινήσεων εκτός νομού.

Μην ξεχνάμε πως τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα ο πραγματικός τους αριθμός υπολογίζεται σε τουλάχιστον 200.000. Οι ειδικοί λένε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σταθεροποίηση η οποία όμως δεν έχει φανεί ακόμα ξεκάθαρα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πιέσεις στα νοσοκομεία επιμένει. Έχουμε πάνω από 840 διασωληνωμένους.

Πηγή: Mega – Live News