Αποκλειστικό : «The Killing», η ολοκαίνουργια, συγκλονιστική σειρά που έρχεται στο Mega !

Δράση, μυστήριο, αστυνομικοί γρίφοι στη νέα σειρά του MEGA!

 Μία από τις καλύτερες σειρές της Δανέζικης τηλεόρασης, έρχεται λίαν συντόμως στους δέκτες μας μέσα από το Mega ! Ο λόγος; Ο λόγος για την σειρά «The Killing» ή αν προτιμάτε τον ακριβή δανέζικο τίτλο της «Forbrydelson» !

Πρόκειται για μία απίστευτα ατμοσφαιρική σειρά, η οποία έχει την μαγική εκείνη ιδιότητα να σε κάνει να κολλάς μαζί της τρελά, ενώ μαζί με το «Borgen», αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες δανέζικης τηλεόρασης. Γι ΄αυτό άλλωστε και το «Forbrydelson» ,έχει φτάσει μέχρι στιγμής στον τρίτο του κύκλο.

Και αν αναρωτιέστε τι σημαίνει «Forbrydelsen» σημαίνει «έγκλημα» ! Στα αγγλικά μεταφράστηκε ως «The Killing». Η σειρά με δυο λόγια μας μεταφέρει στην ήσυχη Κοπεγχάγη , – σε μια απ’ τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζεις, σύμφωνα με τις λίστες των περιοδικών που μετράνε την ποιότητα της ζωής με βάση το πλήθος των πάρκων, του συστήματος υγείας και εκπαίδευσης, του ποσοστού της εγκληματικότητας και άλλων πολλών – , μια νεαρή κοπέλα ονόματι Nanna Birk Larsen εξαφανίζεται. Σύντομα καταλαβαίνουμε ότι έχει δολοφονηθεί. Η αστυνομία της Κοπεγχάγης αρχίζει την έρευνά της και θα χρειαστεί 20 επεισόδια της μιας ώρας για να την ολοκληρώσει.

Σε αυτές τις ώρες θα παρελάσουν μπόλικοι ύποπτοι και θα διατυπωθούν αρκετές θεωρίες που θα κάνουν το έγκλημα να μοιάζει λυμένο μέχρι ένα καινούριο στοιχείο να αλλάξει τα πάντα. Μπλεγμένη στην υπόθεση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι και η εξουσία του τόπου, με αποτέλεσμα πίσω απ’ την αστυνομική έρευνα να εκτυλίσσεται κι ένα πολιτικό παιχνίδι.

Το Forbrydelsen προβλήθηκε απ’ την τηλεόραση του BBC στο Βρετανικό κοινό και έκανε εξαιρετικά νούμερα, με αποτέλεσμα να κερδίσει το ενδιαφέρον απ’ την άλλη όχθη του Ατλαντικού και να προκαλέσει τη δημιουργία της Αμερικάνικης βερσιόν του, ονόματι «The Killing», όπως άλλωστε σας ανέφερα στην αρχή του ρεπορτάζ μας !

Νάνσυ Νικολαΐδου