ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Δεν θα κόβονται από εδώ και πέρα τα gay φιλιά από τη σειρά της ΝΕΤ! Ποιός πήρε την…ατυχή απόφαση;

Τι φοβήθηκαν στο Ραδιομέγαρο και τι θα κάνουν πλέον σε παρόμοιες περιπτώσεις...

Πολύς κόσμος έσπευσε από χθες το βράδυ να κατηγορήσει τους υπεύθυνους της ΝΕΤ για λογοκρισία, όταν διαπίστωσαν -όσοι είχαν δει πιο παλιά το DOWNTON ABBEY- πως λείπει μια επίμαχη σκηνή. Το φιλί μεταξύ δύο ανδρών. Στη δημόσια τηλεόραση, έπρεπε να διαχειριστούν από την πρεμιέρα, κιόλας, μια δύσκολη κατάσταση και όφειλαν να γνωρίζουν το περιεχόμενο της σειράς.

Ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης, Κώστας Σπυρόπουλος, δεν είχε αποφασίσει μέχρι χθες τι θα κάνει με τη περιβόητη σκηνή του gay φιλιού. Εκτός αν δεν γνώριζε ότι η σειρά που αγόρασε, έχει κάτι τέτοιο μέσα. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή, αποφασίσθηκε «ατυχώς» όπως προκύπτει να γίνει η…σφαγή του συγκεκριμένου πλάνου, από το φόβο του ΕΣΡ! Το Συμβούλιο, θυμίζουμε πως είχε επιβάλλει προστιμο 100.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, για την περιβόητη σκηνή με το φιλί στο σήριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, κάτι που δημιούργησε αντίστοιχο φόβο και στον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης.

Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να κόψει τη σκηνή, χωρίς να σκεφθεί, όμως, τα άλλα αντίστοιχα φιλιά που έχει η σειρά! Και όταν μιλάμε για μια πολυβραβευμένη σειρά από το BBC, τότε ή την παίρνεις και την προβάλεις όπως είναι ή δεν την παίρνεις καθόλου!

Το σημαντικό είναι ότι στο Ραδιομέγαρο, παρά το χθεσινό «ατόπημα» αντέδρασαν γρήγορα και αποφάσισαν να μην ξανακοπεί κανένα τέτοιο πλάνο, μιας και ο πουριτανισμός πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Σωστή απόφαση και ελπίζουμε να το ενστερνιστούν και από το ΕΣΡ….

Αφήστε δε, που ακόμα και για το περίφημο φιλί Παπακαλιάτη, το ΜΕΓΚΑ αθωώθηκε και πήρε πίσω τα χρήματα του πρόστιμου…

Εκτός τόπου και χρόνου η ανακοίνωση από το Ραδιομέγαρου…

Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε κατά την προβολή του πρώτου επεισοδίου της βρετανικής σειράς «Ο Πύργος του Downton» εξέδωσε η ΕΡΤ.

«Η ερωτική σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες, όπως προκύπτει από τη δραματουργική εξέλιξη, δεν λογοκρίθηκε. Το φιλί δεν μεταδόθηκε λόγω της ώρας προβολής και της αντίστοιχης σήμανσης των προγραμμάτων.

» Στη νυχτερινή επανάληψη η σκηνή θα μεταδοθεί κανονικά, με την αντίστοιχη σήμανση καταλληλότητας των προγραμμάτων» αναφέρει.

Πάντως, στο πρόγραμμα της ΕΡΤ το οποίο δημοσιεύεται στον Τύπο της Τρίτης, το πρώτο επεισόδιο είναι προγραμματισμένο να προβληθεί σε επανάληψη στις 19:00.

Στον δικτυακό τόπο της ΝΕΤ το πρόγραμμα έχει μεταβληθεί ως εξής: 16:45-20:00 έκτακτη πολιτική εκπομπή και το πρώτο επεισόδιο σε επανάληψη θα μεταδοθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα με την ένδειξη «κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση».

Στο πλήρες επεισόδιο του σίριαλ, το οποίο θα μεταδοθεί απόψε, ένας δούκας εμφανίζεται να φιλά στο στόμα έναν υπηρέτη. Η συνολική σκηνή κρατά περίπου 12 δευτερόλεπτα.

Το σίριαλ μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 22:05 το βράδυ με την ένδειξη «κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση».

Λάμπρος Κωνσταντάρας

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την «κομμένη» σκηνή! Έκοψαν το gay φιλί στο πρώτο επεισόδιο της σειράς Downton Abbey!

Κατάφερε το Downton Abbey να «χτυπήσει» την τηλεθέαση των τουρκικών σειρών;