ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πώς ψηφίζουμε ελληνικά… στην Ελβετία!

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, αλλά των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι Ελβετοί έχουν αρχίσει να μαγειρεύουν, χρησιμοποιώντας μάλιστα και πολλά ελληνικά προϊόντα.

Όχι, δεν αναφερόμαστε σε διαγωνισμό μαγειρικής, αλλά στο επόμενο φεστιβάλ της Eurovision, αν και είναι γνωστά τα «μαγειρέματα» που γίνονται στην ψηφοφορία. Όπως και να έχει, όπως γνωρίζουμε, μετά τη νίκη της Loreen με το τραγούδι «Euphoria», το επόμενο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, με τους δύο ημιτελικούς στις 14 και 16 Μαΐου και τον τελικό στις 18 Μαΐου.

Μπορεί οι υπεύθυνοι της χώρας μας να μην έχουν κάνει ακόμα κάνει καμία κίνηση, αλλά υπάρχουν έλληνες που έχουν δηλώσει συμμετοχή μέσω άλλων κρατών για να πάνε στη Σουηδία. Στα υποψήφια μάλιστα τραγούδια για την Ελβετία, υπάρχουν τέσσερις συμμετοχές με… άρωμα ελληνικό.

Αυτές είναι: το τραγούδι του Δημήτρη Κιλκή με τίτλο «For a lifetime», το «Live without you» του Σάκη Γραβάνη (Sakgra), το τραγούδι «Allegria» του Πάνου Σπανού και το τραγούδι «I Still Remember», σε μουσική των: Νίκου Μουζακίτη, Αντώνη Καϊτατζίδη, Χρήστου Μαραγκού, Φώτη Πολύμερου, Πέτρου Σπανού, σε στίχους του Αντώνη Καϊτατζίδη, με ερμηνευτή το Δημήτρη Πάσσιο που ήταν στο συγκρότημα «Τριημιτόνιο». 

http://www.youtube.com/embed/vZAVnWV423g

Αν σας αρέσει, μπείτε και ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ, επιλέγοντας πάνω δεξιά «Login / Registrieren»

Επίσης, όσοι έχετε προφίλ στο facebook, μπορείτε να κάνετε σύνδεση μέσω του λογαριασμού σας, να συνδεθείτε αυτόματα και να ψηφίσετε… ελληνικά!

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελβετία είναι η εξής: οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης δέχτηκαν συμμετοχές και τα τραγούδια που επιλέχθηκαν ανέβηκαν στο διαδίκτυο, όπου μπορεί ο καθένας να τα ψηφίσει. Η διαδικασία της διαδυκτιακής ψηφοφορίας θα διαρκέσει από σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου μέχρι τη Δευτέρα 29 του μήνα. Τα τραγούδια που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα τα ακούσει επιτροπή που θα συσταθεί ειδικά γι' αυτό το λόγο απ' την Ελβετική τηλεόραση και τα 9 που θα έχουν τις περισσότερες ψήφους θα πάνε στον τελικό που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου και που θα ψηφίσουν οι Ελβετοί τηλεθεατές μέσω televoting.

Να αναφέρουμε δε, ότι υποψήφια μαζί με τους έλληνες δημιουργούς είναι και η Lys Assia, η γυναίκα που κέρδισε στον πρώτο διαγωνισμό της Eurovision που έγινε το 1956 στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Αυτή τη φορά η Assia τραγουδά με τους NewJack το τραγούδι «All in your head».

Σκληρός ανταγωνισμός λοιπόν για τους έλληνες δημιουργούς που διεκδικούν τη θέση για την Ελβετία στο επόμενο διαγωνισμό της Eurovision. Αν θέλετε λοιπόν να στηρίξετε τα ελληνικά τραγούδια δεν έχετε παρά να μπείτε και να ψηφίσετε… για την Ελλάδα!

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε ακόμα:

Ήβη Αδάμου: «Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ με την Eurovision»

Η επίθεση του Μάριου Φραγκούλη στον διαγωνισμό της Eurovision

Επιτυχία σε όλη την Ευρώπη το «La la love»! Μπήκε και στα charts της Αγγλίας!

Ακούστε 3 αγαπημένα σας τραγούδια μαζί και προσπαθήστε να τα ξεχωρίσετε!

Θα πάει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στην Eurovision;