ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έρχεται… κυπριακή βοήθεια στο Μαρούσι!

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο τηλεοπτικό τοπίο, αναγκάζουν τους πάντες να βρίσκουν λύσεις για να τις ξεπεράσουν.

Κάποιες φορές μάλιστα, αυτές οι λύσεις είναι μες στα μάτια τους, αλλά μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να μην τους έδιναν τη δέουσα σημασία…!

Όπως για παράδειγμα στη συγκεκριμένη περίπτωση, που η βοήθεια για τον ΑΝΤ1 έρχεται από την Κύπρο. Τον τελευταίο καιρό, τα στελέχη του σταθμού, καλοέβλεπαν την επιτυχία που γνωρίζει στην Κύπρο η σειρά «Βαλς με δώδεκα θεούς». Αποφάσισε λοιπόν να τη… δανειστεί από το αδελφό κανάλι ΑΝΤ1 Κύπρου, όπου προβάλλεται και να τη μεταδώσει σύντομα μέσα και από τη δική του συχνότητα!

Στη σειρά «Βαλς με δώδεκα θεούς» που βασίζεται στο ομώνυμο best seller της Λένας Μαντά, πρωταγωνιστούν οι Κάτια Δανδουλάκη, Μάνος Παπαγιάννης, Στράτος Τζώρτζογλου, Αντωνία Χαραλάμπους, Μαρίνα Βρόντη, Χρυσή Αντρέου, Κωνστάντια Παύλου, Γιώργος Τζωρτζής, Έλενα Ευσταθίου, Αγγελική Φιλιππίδου, Κώστας Καζάκας, Βίβιαν Νικολαϊδου, Μιχάλης Μακρής, Άλκης Χρήστου, Ελένη Οδυσσέως, Γιάννης Ιωάννου, Τζούλη Τσόλκα, Μαρία Μπεγιάζη, Γιώργος Σοφοκλέους, Κώστας Σχοινιού, Αστέρω Κυπριανού, Ίρια Ψαρά, Αρετή Θεοδώρου και προβάλλεται καθημερινά (από Δευτέρα έως και Πέμπτη) από τον ΑΝΤ1 Κύπρου.

Όπως έχω μάθει λοιπόν, τα στελέχη του ΑΝΤ1 σκοπεύουν κι αυτοί να ρίξουν στη μάχη τους «Θεούς» τους καθημερινά και μάλιστα απέναντι από το «Master Chef», καθώς με τον έως τώρα σχεδιασμό θα προβάλλεται στις 22:15 κάθε βράδυ. Και μην νομίζετε ότι η πρεμιέρα θα αργήσει, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μου, σκοπός τους είναι η πρεμιέρα να γίνει πολύ γρήγορα και δη, μέσα στο μήνα. Ως πιο πιθανή ημέρα θεωρείται η Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, καθώς την προηγούμενη (Τετάρτη 23 Ιανουαρίου) θα ολοκληρωθεί η προβολή της ξένης σειράς «Las Vegas». Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 στο prime time θα διαμορφωθεί με τη τούρκικη σειρά «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής» να δίνει πάσα στην κυπριακή σειρά «Βαλς με δώδεκα θεούς»!

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, να αναφέρουμε ότι τη διασκευή και το σενάριο της σειράς υπογράφει η Μαρία Γεωργιάδου, με συγγραφική ομάδα που αποτελείται από τους: Παναγιώτη Χριστόπουλο, Νίκο Απειρανθίτη, Άντα Γκουρμπαλή και Ζαχαρία Μαυροειδή, ενώ τη μεταφορά του σεναρίου στην Κυπριακή διάλεκτο κάνει η Έμιλυ Αντωνίου. Επειδή μάλιστα η κυπριακή διάλεκτος που ακούγεται στη σειρά ίσως δυσκολέψει τους έλληνες τηλεθεατές, όπως φαίνεται θα υπάρξει και υποτιτλισμός στην ελληνική γλώσσα.

Τη σκηνοθεσία των «Θεών» κάνουν ο Ανδρέας Γεωργίου και Δημήτρης Δεμοιράκος και, η υπόθεσή του, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΑΝΤ1 Κύπρου, είναι η εξής:
«Ο Κωστής (Μάνος Παπαγιάννης), η Μαρίνα (Αντωνία Χαραλάμπους), η Ελπίδα (Μαρίνα Βρόντη) και η Ναταλία (Χρυσή Ανδρέου) γνωρίζονται μετά από μια καραμπόλα. Ο καθένας κουβαλά ένα παρελθόν, έντονο και οδυνηρό.
Ο Κωστής, έχει προσπαθήσει δέκα χρόνια να τα καταφέρει επαγγελματικά, και τη στιγμή της επιβράβευσης, η γυναίκα του, ζητά διαζύγιο. Μένει χωρίς σπίτι, χωρίς οικογένεια, νιώθει να μην έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Ο Κωστής πρέπει να ξαναφτιάξει τη ζωή του, πρακτικά και ουσιαστικά, να κερδίσει τη σχέση του με την κόρη του, να ξεπεράσει την απιστία της γυναίκας του, να νιώσει ξανά τη δυνατότητα να αγαπήσει.
Η Μαρίνα, παντρεμένη με ένα όμορφο και συμφεροντολόγο σύζυγο, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια. Δεν έχει ακόμα ξεπεράσει τον νεανικό της έρωτα, που την ακολουθεί από τα φοιτητικά της χρόνια. Όταν ο πατέρας της καταστρέφεται οικονομικά, ο σύζυγός της, την εγκαταλείπει κι αυτή αποφασίζει να εργαστεί και να αλλάξει ζωή. Προχωρά στο διαζύγιο με τον άντρα της, ενώ την ίδια στιγμή, ανακαλύπτει πως έχει μείνει έγκυος μαζί του. Ξαναβλέπει τον παλιό της έρωτα, το Φίλιππο, και μετά από δισταγμούς και φόβους παραδίνεται ξανά στην αγάπη του, ξεπερνώντας ακόμα και το γεγονός ότι το παιδί που θα γεννήσει ανήκει σε κάποιον άλλον. Αυτός όμως δεν έχει ξεπεράσει την απόρριψη που δέχτηκε κάποτε από αυτήν και με τη σειρά του την τιμωρεί… Μέχρι να αποδεχτεί ότι η αγάπη είναι ισχυρότερη από κάθε εγωισμό και ανάγκη για εκδίκηση.
Η Ελπίδα, νοσοκόμα στο αντικαρκινικό, διατηρεί ερωτικούς δεσμούς, μόνο και μόνο για να μην την διαλύει η μοναξιά. Δεν αγαπά και δεν δένεται με κανέναν απ’ αυτούς. Έχει χωρίσει τον άντρα που παντρεύτηκε στα δεκαοκτώ γιατί δεν είχε καμιά ουσιαστική σχέση μαζί του. Νιώθει έντονα τη μάχη με το θάνατο, που ζουν οι ασθενείς της και λειτουργεί στη σχέση με τους τρεις, σαν ο καταλύτης, που τα καταλαβαίνει όλα και παρεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή. Διατηρεί μια σχέση με το Λευτέρη που την βάζει σε διαδικασία να σκεφτεί μια διαφορετική ζωή με παιδιά και οικογενειακή ευτυχία, αλλά οι δαίμονες από το παρελθόν δεν την αφήνουν να προχωρήσει. Νέα είχε εμπλακεί σε ένα δυστύχημα με θύμα ένα δωδεκάχρονο κοριτσάκι… Ζητά την εξιλέωση μέσα από τη δουλειά της νοσοκόμας, αλλά παράλληλα αποφασίζει να βρει τους γονείς του. Βρίσκει τον πατέρα του κοριτσιού – που είναι ο πρόεδρος της εταιρείας που εργάζεται ο Κωστής – τον Νίκο Κυριακίδη (Στράτος Τζώρτζογλου) και τον ερωτεύεται πραγματικά… Το δίλημμά της είναι αν θα αποκαλύψει το ποια είναι και τι ρόλο έχει παίξει στη ζωή του…
Ο Νίκος Κυριακίδης είναι ένας δίκαιος άνθρωπος, ένα σημαντικό στέλεχος της εταιρείας, αυτός που εμπιστεύεται τον Κωστή και του δίνει τη θέση του διευθυντή. Είναι μοναχικός και ζει με τις μνήμες της τραγικής κατάληξης της οικογένειας του. Έχασε τη δωδεκάχρονη κόρη του και η γυναίκα του έφυγε μακριά, προσπαθώντας να γλιτώσει από την κατάθλιψη που τύλιγε τον ίδιο… Ερωτεύεται την Ελπίδα χωρίς να γνωρίζει ποια είναι. Όταν έρχεται η αποκάλυψη, το δίλημμα του ανάμεσα στην αγάπη και την απόδοση δικαιοσύνης είναι μεγάλο…
Η Ελπίδα στο τέλος – αφού βιώνει το μεγάλο έρωτα – νοσεί και η ίδια, και οδηγείται γενναία στη μάχη με το δικό της πεπρωμένο. Μόνη στην αρχή, όπως – εκτός απ’ αυτούς τους δώδεκα μήνες – έζησε. Μετά, με τη συμπαράσταση των φίλων και του Νίκου που με την αγάπη του προσπαθεί να νικήσει το θάνατο…
Η Ναταλία, έχει μια αλυσίδα αποτυχημένων δεσμών. Ενώ είναι όμορφη, γλυκιά, με κατανόηση, όλοι της οι εραστές την παρατούν, την βαριόνται. Η σχέση με την οικογένεια της περίεργη, απαιτεί λύση. Είναι υιοθετημένη και έχει εισπράξει απόρριψη αντί για στοργή και αγάπη. Η σχέση της με τη θετή της μητέρα και την αδερφή της είναι πολύ κακή. Η μόνη που στέκεται σαν άγγελος γι αυτήν είναι η Νάσια Αγραφιώτου (Κάτια Δανδουλάκη), διάσημη συγγραφέας, της οποίας τα βιβλία επιμελείται. Η Νάσια γίνεται φίλη και μέντορας της Ναταλίας, ενώ αποκαλύπτει σιγά-σιγά την αληθινή της ταυτότητα προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στη σχέση τους… Όταν η Ναταλία νιώθει πως ερωτεύεται τον Κωστή, αισθάνεται φόβο. Αισθάνεται ανεπαρκής και αρνείται να μπει στη διαδικασία μιας παραπάνω απόρριψης, που θα της στερήσει ένα σημαντικό φίλο. Την πονά να τον βλέπει με άλλες γυναίκες. Σιγά-σιγά όμως, με την αγάπη των άλλων, η προσωπικότητα της ανθίζει και αποκαλύπτεται, εκδηλώνει τον έρωτα της και κερδίζει την αγάπη του Κωστή, αλλά και της κόρης του, της Σοφίας.
Οι ιστορίες των τεσσάρων προχωρούν παράλληλα, με συνεχείς ανατροπές, τους δώδεκα μήνες που κρατά η φιλία τους. Επιδρούν και στηρίζουν ο ένας τον άλλο. Συμπάσχουν αλλά και ορθώνουν το ανάστημα τους σε όποιον βλάψει ή πληγώσει, κάποιον από τους τέσσερεις.»

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τη σειρά «Βαλς με δώδεκα θεούς» και στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο και όπως φαίνεται με την κίνηση αυτή, ο ΑΝΤ1 συνεχίζει δυναμικά στη μάχη του prime time!

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε ακόμα:

Το πρώτο κυπριακό σίριαλ που έρχεται στην Ελλάδα! Δείτε τα τρέιλερ!