Αποκαλύψεις για το διπλό φονικό στις Σέρρες! Οι δολοφόνοι άφησαν τα …αποτυπώματα τους

Φως στο Τούνελ

Το «Τούνελ» επιστράτευσε τη σύγχρονη τεχνολογία και με τη βοήθεια ειδικών, έφερε στο φως τα «κρυμμένα» ίχνη του δράστη και του συνεργού του.

Ο τόπος του στυγερού εγκλήματος απεικονίστηκε ψηφιακά. Mέσα σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, η Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε τα στοιχεία της έρευνας της για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε το απόγευμα της 28ης Ιουλίου του 2015 στις Σέρρες.

Ο Δημήτρης Αφείδης, 72 χρόνων συνταξιούχος φαρμακοποιός και ο γιος του Γιώργος 27 χρόνων, έπεσαν θύματα τουλάχιστον ενός δράστη. Ο πατέρας ήταν πεσμένος ο μισός κάτω από το τραπέζι της κουζίνας και το σώμα του είχε κλίση προς το πλάι σαν να ήταν σε θέση άμυνας, με μαζεμένα τα χέρια και τα πόδια. Ο γιος βρισκόταν νεκρός στον εσωτερικό χώρο της εξώπορτας του διαμερίσματος. Στη λίμνη αίματος που δημιουργήθηκε στο σαλόνι, εντοπίστηκαν εντυπώματα από σόλες παπουτσιών που ανήκαν σε δύο διαφορετικούς τύπους υποδημάτων. Τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως ο δολοφόνος ενδεχομένως είχε και συνεργό.

Το «Τούνελ», μέσα από μεθοδική έρευνα και συνδυαστική ανάλυση των στοιχείων, επέμενε από την πρώτη στιγμή, ότι πατέρας και γιος ήταν θύματα μιας άγριας δολοφονίας, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πορεία και από την έρευνα των Αρχών. Από τα σφοδρά χτυπήματα που ο δράστης κατάφερε στα θύματά του φέρεται να τραυματίσθηκε και ο ίδιος από τη λάμα του μαχαιριού που χρησιμοποίησε. Οι αστυνομικοί εντόπισαν βιολογικό υλικό ενός άγνωστου άνδρα, που χαρακτηρίζεται δραστικό, σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού.

Ανίχνευσαν ίχνη αίματος στο νιπτήρα της μικρής τουαλέτας του διαμερίσματος. Μια μπλε πετσέτα χειρός που ήταν τοποθετημένη δίπλα στον νιπτήρα, δεν βρέθηκε και πιστεύεται ότι ο δράστης κάλυψε με αυτή πιθανό τραύμα του.  Μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας εντοπίστηκε ένα κομμάτι χαρτί υγείας με αίμα. Τα στοιχεία αυτά οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο δράστης, μετά τη συμπλοκή, πλύθηκε και αφού σκούπισε το μαχαίρι με το χαρτί υγείας, το πέταξε μέσα στη λεκάνη.

Οι έρευνες των Αρχών για το διπλό φονικό των Σερρών

Οι εκτιμήσεις των Αρχών από τα έως τώρα ευρήματα δείχνουν ως κίνητρο την ληστεία ή την κλοπή από έναν δράστη, πιθανόν με τη συμμετοχή συνεργού. Αν και βρέθηκε το γενετικό υλικό του, δεν μπόρεσε να οδηγήσει μέχρι σήμερα στην ταυτοποίηση συγκεκριμένου ατόμου. Οι Αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον οκτακόσιες προσαγωγές υπόπτων που απασχολούσαν για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών, ημεδαπών και αλλοδαπών.

Σε διακόσιους πενήντα οκτώ από αυτούς, που δέχτηκαν να δώσουν δείγμα DNA, έγινε γενετική διασταύρωση με τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, με αρνητικά όμως αποτελέσματα. Από τα σφοδρά χτυπήματα που κατάφερε ο δράστης στα θύματά του φέρεται να τραυματίσθηκε και ο ίδιος από τη λάμα του μαχαιριού που χρησιμοποίησε.

Για τον λόγο αυτό η Ασφάλεια Σερρών απευθύνθηκε τότε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της πόλης, αλλά και σε όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού. Ζήτησε κατάσταση ατόμων στα οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μετά τις έξι το απόγευμα της 28ης Ιουλίου 2015 έως τα μεσάνυχτα της 31ης  του ίδιου μήνα.  Μετά από λεπτομερή εξέταση των απαντήσεων που έλαβαν οι Αρχές, δεν προέκυψε κάτι ύποπτο για περαιτέρω έρευνα.

Η Ασφάλεια Σερρών ζήτησε από όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας να της αποσταλούν στοιχεία κρατουμένων που είχαν λάβει άδεια το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι αστυνομικοί ζήτησαν επίσης να ενημερωθούν αν το ίδιο διάστημα υπήρξε απόδραση κρατουμένων από οποιαδήποτε φυλακή. Τα αποτελέσματα και αυτών των διασταυρώσεων, ήταν αρνητικά.

Οι Αρχές προχώρησαν στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Ζήτησαν και έλαβαν αναλυτικά στοιχεία τηλεπικοινωνιών από όλους όσους πέρασαν έξω ή κοντά από την οικία του διπλού φονικού κάποιες ώρες πριν, αλλά και μετά το έγκλημα. Η ανάλυση και αυτής της διαδικασίας είχε αρνητικά αποτελέσματα. Το δραστικό γενετικό δείγμα που βρέθηκε στο σπίτι του φονικού, όπως και τα εντυπώματα των παπουτσιών, αρχειοθετήθηκαν στη βάση δεδομένων των ελληνικών διωκτικών Αρχών. Παράλληλα, απεστάλησαν και στην Interpol για αρχειοθέτηση και χρήση τους προς τυχόν ταυτοποίηση με υπόπτους στο μέλλον.

Πηγή: anikolouli.gr