Αποφώνηση με νόημα από Χατζηνικολάου

Βίντεο: Γιατί δεν προβλήθηκε η εκπομπή του - Τι είπε για τα προβλήματα του ALTER

«O Μίκης Θεοδωράκης αισθάνθηκε αδιαθεσία και για προληπτικούς λόγους έμεινε στο νοσοκομείο. Ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη στο άμεσο μέλλον», είπε ο παρουσιαστής στην αποφώνηση του δελτίου ειδήσεων, σχετικά με την ματαίωση της προγραμματισμένης του -για το βράδυ της Δευτέρας- εκπομπή, με καλεσμένο τον μεγάλο μας δημιουργό.

Η αποφώνησή του, όμως, είχε και μια μικρή συνέχεια η οποία αφορούσε στην κατάσταση η οποία επικρατεί τους τελευταίους μήνες στο κανάλι. «Ελπίζω και εύχομαι το ALTER να μείνει όρθιο για να μπορέσουμε να κάνουμε πολλά ακόμα πράγματα», είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Την ίδια στιγμή, οι δημοσιογράφοι του Alter σε γενική τους συνέλευση που τελείωσε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας παράλληλα με πολυήμερες απεργίες. Οι επίσχεση θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Πέμπτης (μόλις κλείσουν οι τράπεζες) και εφόσον δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί Γενάρη, Φλεβάρη και Μάρτη καθώς και το δώρο του Πάσχα όπως είχε δεσμευτεί γραπτώς ο κ. Κώστας Γιάννικος.

Η Νομική Σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ κ. Σαλαβράκου που παρέστη στην συνέλευση των δημοσιογράφων, δήλωσε πως από νομικής πλευράς ότι μπορούσε να γίνει από την διοίκηση της εταιρείας έγινε και τώρα όλα εξαρτώνται από το αν οι τράπεζες αποφασίσουν να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν πως η απόφαση της Ελεύθερης Τηλεόρασης Α. Ε (ιδιοκτήτριας εταιρείας του ALTER) είναι σχεδόν ειλημμένη και προβλέπει υπαγωγή του σταθμού στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση Χατζηνικολάου: