Αποχώρησε ο Δ.Βίτσας από την εκπομπή του Παπαδάκη

Δεν ήθελε να έρθει σε αντιπαράθεση με τον Στάθη Λεουτσάκο που μιλούσε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος χθες ήρθε σε αντιπαράθεση με τους δημοσιογράφους έξω από το ξενοδοχείο όπου συνεδρίαζαν τα στελέχη της Αριστερής πλατφόρμας για να καθορίσουν τη στάση τους, μετέφερε την αντίθεση της Αριστερής πλατφόρμας με τη συμφωνία. Την ώρα που ο βουλευτής απαντούσε σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για το ερώτημα ευρώ ή δραχμή, ο Δημήτρης Βίτσας σηκώθηκε από τη θέση του και αποχώρησε.

«Η συζήτηση αυτή, στο εσωτερικό του πολιτικού φορέα, έχει γίνει εδώ και έξι χρόνια, έχουμε μιλήσει. Η ευρωζώνη με την πολιτική που έχει, με τις δυνάμεις που ηγεμονεύουν δεν χωράει προοδευτικές λύσεις και μάλιστα βρίσκεται σε σύγκρουση. Αυτό αποδείχτηκε τους πέντε μήνες που είχαμε μια προοδευτική κυβέρνηση στη διακυβέρνηση της χώρας. Προσπάθησαν να την αντιμετωπίσουν με ταπεινωτικό τρόπο και πολύ περισσότερο να ταπεινώσουν έναν υπερήφανο λαό» έλεγε ο Στάθης Λεουτσάκος και ο Δημήτρης Βίτσας έκανε νόημα πως φεύγει.

«Τελευταίο ερώτημα», «Όχι όχι, θα μιλήσετε τώρα», έλεγαν Ντίνος Σιωμόπουλος και Γιώργος Παπαδάκης, ωστόσο η διαφωνία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως ήθελε να έρθει σε αντιπαράθεση «υπάρχει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Στάθης».

Το τεταμένο κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκε στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 και ο Γιώργος Παπαδάκης εξήγησε στη συνέχεια πως δεν είχε σκοπό να φέρει σε αντιπαράθεση τους δύο βουλευτές «Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βάλω σε αντιπαράθεση τον κ. Βίτσα με τον κ. Λεουτσάκο και πραγματικά λυπάμαι που είχε αυτή την εξέλιξη η όλη συζήτηση».