Από την ξαφνική δημοσιότητα στην απότομη προσγείωση

«...έφταιγα εγώ, διότι άργησα να καταλάβω πώς λειτουργεί η δισκογραφία»

Η τραγουδίστρια Μαρία Ιακώβου που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από τον ρόλο της Πόπης Χαρίτου στη σειρά «Μαύρα Μεσάνυχτα» μιλάει για την επιτυχία και την… απότομη προσγείωση, στο Πρώτο Θέμα και την Φένια Γιαννουλάδη.

Πώς διαχειρίστηκε το τεράστιο «μπαμ» στη ζωή της με την ξαφνική δημοσιότητα;

«Και με τρόμαξε και με προβλημάτισε. Είχα ξαναδεί περιπτώσεις με τραγούδια να φτάνουν στην κορυφή και ο καλλιτέχνης να εξαφανίζεται για πάντα. Οπότε είχα το άγχος αυτής της κατάρας και δεν κατάφερα να το ευχαριστηθώ, κάτι που μετανιώνω μέχρι σήμερα διότι, εκτός του ότι κουβαλούσα αυτό το συνεχές βάρος -ότι όλο αυτό ήθελα να οδηγήσει κάπου και να μην έχει ημερομηνία λήξης-, δούλευα για δύο χρόνια ασταμάτητα, κι έτσι δεν προλάβαινα να το χαρώ. Όχι με την κακή έννοια, να το πάρω πάνω μου, γιατί είμαι αλλεργική στο ψώνιο, αλλά να πω «για δες, το όνειρό σου έγινε πραγματικότητα, έχεις τη δική σου δισκογραφία, ο κόσμος τραγουδάει το τραγούδι σου». Το ότι δεν το έκανα με στεναχωρεί».

«Όσον αφορά στο «μπαμ», το κακό που έχει είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να το ξεπεράσεις, να το επαναλάβεις. Δεν στόχευα στο να το ξεπεράσω, αλλά στο να έχω μια ωραία ροή με τραγούδια που θα έχουν απήχηση και θα αγαπηθούν. θεωρώ ότι τα κατάφερα μέχρι ενός σημείου, αλλά όχι με τη ροή που θα ήθελα και γι’ αυτό έφτιαγα εγώ, διότι άργησα να καταλάβω πως λειτουργεί η δισκογραφία. Ένας καλλιτέχνης δεν είναι μόνος του, υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα από πίσω του. Εάν, λοιπόν, αυτή η ομάδα δυσλειτουργεί, αυτό έχει επίπτωση και στο αποτέλεσμα. Ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά. Για μένα θα είναι αργά όταν θα χάσω τον ενθουσιασμό μου γι’ αυτή τη δουλειά».

Διαβάστε ακόμα:

Ανακοίνωσε μέσω facebook το τέλος της συνεργασίας της με τον ΣΚΑΪ