Από ιατρικό λάθος ο θάνατος του Γιώργου Κοτανίδη;

Γιώργος Κοτανίδης

Όλα όσα είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός στο newsit.gr

Λίγη ώρα αφού οι εκδόσεις Κείμενα με μια ανάρτησή τους στο Facebook έκαναν γνωστό ότι ο Γιώργος Κοτανίδης έφυγε από τη ζωή, γεμίζοντας θλίψη όσους τον γνώρισαν είτε προσωπικά είτε μέσα από τους ρόλους του, ο Γρηγόρης Ψαριανός έκανε μια αινιγματική ανάρτηση.

«Απίστευτο. Μας αποχαιρέτισε ξαφνικά -θύμα ιατρικής αμέλειας;- ο φίλος μας Γιώργος Κοτανίδης» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o πρώην βουλευτής, Γρηγόρης Ψαριανός, προκαλώντας αίσθηση. Σύμφωνα δε με πληροφορίες δεν ήταν ο μόνος που έκανε λόγο για ενδεχόμενο ιατρικού λάθους.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, όπως είπε στο newsit.gr, είχε στενή φιλική σχέση με τον Γιώργο Κοτανίδη και περιέγραψε τα όσα έμαθε για το θάνατο του γνωστού ηθοποιού. Όπως είπε, πρόσφατα είχε μπει στο νοσοκομείο για μια εξέταση ρουτίνας αλλά υπήρξε μια μόλυνση, που κατέληξε θανατηφόρα.

Η εξέταση ρουτίνας που έκανε πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Κοτανίδης ήταν η αρχή του κακού, όπως περιέγραψε στο newsit.gr ο Γρηγόρης Ψαριανός. «Ξέρω ότι είχε κάνει μια κολονοσκόπηση, στην οποία υπήρχε μια επιπλοκή, ενώ η κατάσταση του δεν προσέχθηκε τόσο όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί και τις τελευταίες ημέρες να χρειαστεί να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», είπε αρχικά ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή, η οικογένεια του Γιώργου Κοτανίδη (οι κόρες του Εύα και Αντιγόνη και η σύντροφός του Ιφιγένεια) «δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα, απλά όλα αυτά είναι πληροφορίες που είχα εγώ. Το ότι κάτι συνέβη αυτό είναι σίγουρο».

Η είδηση πως ο Γιώργος Κοτανίδης έφυγε από τη ζωή «έσκασε σαν βόμβα για εμάς που τον γνωρίζαμε. Έτσι όταν ψάξαμε, κάποιοι κοινοί φίλοι, να δούμε τι συνέβη καρδιά, εγκεφαλικό, μάθαμε αυτό, ότι υπήρξαν επιπλοκές μέσα στο νοσοκομείο από μια κολονοσκόπηση που έκανε, με αποτέλεσμα να μολυνθεί και να μην προσεχθεί όσο έπρεπε, ήταν και οι γιορτές όπου η κατάσταση του επιδεινώθηκε και φτάσαμε σ αυτό το σημείο. Δεν είμαι γιατρός, αυτό έμαθα αυτό περιγράφω».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για το θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη. Τους συνέδεε, λέει, πολυετής φιλική σχέση. «Υπήρξα πάρα πολλά χρόνια φίλος του. Ήταν ένας εξαιρετικός φίλος και ευθύς άνθρωπος. Εξαιρετικά πολιτικοποιημένος, παρόλο που είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Μοναδικός ηθοποιός, λαμπερός άνθρωπος με ιδιαίτερη αισθητική στην τέχνη, στο ντύσιμο, στην κίνηση, στο χιούμορ. Ιδιαίτερος άνθρωπος χωρίς να είναι κλειστός ή μυστήριος, πάντα ανοιχτός και γελαστός. Είχαμε μια αρκετά στενή σχέση, μπορεί να μην ήμασταν κάθε μέρα μαζί, ωστόσο, επικοινωνούσαμε τακτικά. Ήταν θλιβερό αυτό που συνέβη, δεν το περίμενε κανείς, πέσαμε ξεροί».

Πηγή: newsit.gr