Απίστευτο: ANT1 και MEGA… θα συγκατοικήσουν!

Δύο αντίπαλοι… κάτω από την ίδια στέγη. Αυτό πρόκειται να συμβεί σε λίγους μήνες, αφού ANT1 και MEGA πρόκειται να… συγκατοικήσουν!

Οι δύσκολες οικονομικά συνθήκες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο αναγκάζουν τα στελέχη των σταθμών να βάλουν αρκετό νερό στο κρασί τους και να δεχτούν πράγματα και καταστάσεις που σε παλαιότερες περιόδους θα ήταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας και μόνο η αναφορά τους θα προκαλούσε γέλια.

Εδώ και δύο χρόνια περίπου έχει γραφτεί αρκετές φορές για «συγκατοίκηση» MEGA με STAR στις ίδιες κτηριακές εγκαταστάσεις με σκοπό να περιοριστούν τα έξοδα λειτουργίας των σταθμών. Ωστόσο το σχέδιο αυτό δεν έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή, καθώς, ακόμα κι αν υπάρχουν συνδετικοί κρίκοι» ανάμεσα στο σταθμό της Μεσογείων με αυτόν της Κηφισιάς, υπάρχουν πολλές περισσότερες διαφορές. Κι ενώ λοιπόν περιμέναμε να δούμε τη συγκατοίκηση MEGA με STAR, όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί μία άλλη, μεταξύ ΑΝΤ1 και MEGA. Πώς θα γίνει αυτό;

Εδώ και έναν χρόνο περίπου το επιτελείο του ΑΝΤ1 βρίσκεται στα «Κάπα Studios», απ’ όπου βγαίνει το πρόγραμμά του. Πριν από λίγες μέρες όμως, πρώτα μέσα από το Newsit, ανέφερα την απόφαση του MEGA να βγάλει τον Μάρτιο στον αέρα το «Just The Two Of Us». Στο σημείο αυτό λοιπόν αξίζει να αναφέρω ότι τα δικαιώματα του talent show στη χώρα μας έχει η εταιρεία παραγωγής στην οποία ανήκουν τα «Κάπα Studios» και ο πρώτος κύκλος του έβγαινε από εκεί. Είναι λογικό και αναμενόμενο λοιπόν πως από εκεί θα βγει και ο δεύτερος κύκλος του τον Μάρτιο. Οπότε καταλαβαίνετε ότι έτσι οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, ΑΝΤ1 και MEGA, θα «συγκατοικήσουν» για αρκετό διάστημα, τόσο στην προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκεια των live.

Ένα ακόμα σημείο που αξίζει να αναφέρω είναι ότι την ίδια περίοδο που το MEGA θα βγάζει από τα «Κάπα Studios» το «Just The Two Of Us», ο ΑΝΤ1 σκοπεύει να βγάλει στον αέρα το δεύτερο κύκλο του «Your Face Sounds Familiar» και μάλιστα, όπως προβλέπεται, τα δύο talent shows θα βγαίνουν στον αέρα την ίδια μέρα. Που σημαίνει ότι στην είσοδο θα γίνεται… πανικός με το «εσείς από εδώ, εσείς στους εκεί»!

Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες μου η «συγκατοίκηση» αυτή δεν έχει γίνει… θερμά αποδεκτή από καμία μεριά, αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει άλλη λύση. Βέβαια, στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι στο MEGA προσπάθησαν να βρουν άλλες λύσεις, αλλά φαίνεται ότι τελικά θα αναγκαστούν για κάνα πεντάμηνο να συγκατοικήσουν με τον ΑΝΤ1. Αν μη τι άλλο, η «συγκατοίκηση» αυτή θα έχει πολύ… παρασκηνιακό ενδιαφέρον!

Γρηγόρης Μελάς