Αντριάνα Παρασκευοπούλου – Τροχαίο: Η απάντηση του ΕΚΑΒ για την καθυστέρηση του ασθενοφόρου

Πόση ώρα έκανε να φτάσει το ασθενοφόρο στον τόπο του ατυχήματος;

Από θαύμα γλίτωσε η Αντριάνα Παρασκευοπούλου μετά από σοβαρό τροχαίο που συνέβη την περασμένη Τετάρτη στα Βριλήσσια. Η παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΡΤ γνωστοποίησε το περιστατικό μέσα από τον λογαριασμό της στο facebook, όπου μεταξύ άλλων έγραψε: «Λυπάμαι για το ΕΚΑΒ, που περίμενα μιάμιση ώρα ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο αν και καταλαβαίνω τον Γολγοθά της δουλειάς τους». Σε αυτή την αναφορά της Αντριάνας Παρασκευοπούλου απαντά το ΕΚΑΒ με ανακοίνωσή του:

«Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αφίχθη σε 30 λεπτά (λόγω αυξημένης κίνησης) στο σημείο του τροχαίου ατυχήματος που ενεπλάκη η δημοσιογράφος κα Παρασκευοπούλου Ανδριάννα.
Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά με τροχαίο ατύχημα που συνέβη στα Βριλήσσια στις 9 Δεκεμβρίου 2015, στο οποίο ενεπλάκη η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κα Παρασκευοπούλου Ανδριάννα, και των αναφορών της περί μεγάλης καθυστέρησης (σχεδόν μιάμιση ώρα!) της άφιξης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Το συντονιστικό κέντρο του ΕKAB Αθήνας, βάσει του επίσημου αρχείου καταγραφής κλήσεων, έλαβε κλήση σχετικά με τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμένο άτομο από την περιοχή των Βριλησσίων (Αλφειού & Κισάβου) τις 13:12 (9/12/2015). Στις 13:16, και ενώ τα στοιχεία του περιστατικού είχαν μεταβιβαστεί στο κοντινότερο διαθέσιμο ασθενοφόρο όχημα (το οποίο βρισκόταν εν κινήσει από την περιοχή της Παιανίας), καταγράφηκε και 2η κλήση από το σημείο του συμβάντος. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου, έχοντας να αντιμετωπίσει συνθήκες αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης, αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 13:40, όπου αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, η τραυματίας διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».
Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας»