Αντώνης Σρόιτερ: «Θα γίνουν αλλαγές στο δελτίο, αλλά χωρίς να αλλάζει η βασική συνταγή»

Αντώνης Σρόιτερ
«Σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα για τον Alpha ήταν πολύ καλά. Το δελτίο κλείνει πρώτο τη σεζόν».

Ο Αντώνης Σρόιτερ μιλάει στο περιοδικό «7 Μέρες TV» και την Έφη Θεοδωρίδου και με τις απαντήσεις του, ουσιαστικά, βάζει τέλος στα σενάρια περί πιθανής μεταγραφής του στον ΑΝΤ1. Κάνοντας την αποτίμηση της σεζόν, ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα για τον Alpha ήταν πολύ καλά. Κατ’ αρχάς, κέρδισε σε τηλεθέαση τη βραδιά των εκλογών, ενώ το δελτίο κλείνει πρώτο τη σεζόν και μετά την αλλαγή του Μαρτίου, οπότε και το δελτίο του ΑΝΤ1 ήρθε στις 19.00».

Θα αλλάξει το τοπίο αν και άλλα κανάλια αποφασίσουν να μετακινήσουν το δελτίο τους σε αυτή τη ζώνη; «Δεν το ξέρω αυτό. Τα νούμερα και τις επιδόσεις στην τηλεόραση δεν μπορεί να τις προβλέψει κανείς. Δεν ξέρω αν θα μετακινηθούν άλλοι στις 19.00, ούτε αν υπάρχουν τέτοια σχέδια από κάποιο σημείο και μετά. Αν ένα δελτίο έχει αποκτήσει ένα σταθερό κοινό και συνεχίζει χωρίς να κάνει αλλαγές στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του, δεν έχει τίποτα να φοβάται».

Έχετε ξεκινήσει συζητήσεις για πιθανές αλλαγές από τον Σεπτέμβριο; Ακόμη δεν είμαστε σε αυτήν τη φάση, γιατί μόλις ολοκληρώθηκε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της ενημέρωσης, παρακολουθώντας τις εξελίξεις για την Ελλάδα και τη συμφωνία. Όμως ο Ιούνιος θα είναι ένας μήνας ο οποίος θα μας βρει σε συσκέψεις για την επόμενη χρονιά. Αλλαγές θα γίνουν, αλλά χωρίς να αλλάζει η βασική συνταγή. Έχουμε ένα γρήγορο δελτίο, που καλύπτει όλη την επικαιρότητα, που μένει στο ρεπορτάζ, με συζητήσεις και σχόλια στο βαθμό που δεν επηρεάζουν την ίδια την ειδησεογραφία».