Αντώνης Σρόιτερ: 10 χρόνια ο πρωταθλητής με το νούμερο… 19:00

Αντώνης Σρόιτερ

Η ημερομηνία που τα δελτία ειδήσεων πέρασαν σε μια νέα εποχή με διαφορετική προσέγγιση της επικαιρότητας και καινούρια αισθητική...

Το κεντρικό δελτίο του Alpha έχει εδραιώσει τη θέση του στην κορυφή της τηλεθέασης, εδώ και αρκετά χρόνια. Καταγράφοντας με αντικειμενική ματιά τα μεγάλα γεγονότα και με πλούσιο κοινωνικό ρεπορτάζ, οι ειδήσεις του σταθμού κέρδισαν τον τηλεθεατή και η πρώτη θέση στους πίνακες της Nielsen είναι μια κατάσταση που παγιώθηκε. Πέρα, όμως, από τα εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης και τις σημαντικές αποκλειστικότητες, είναι και οι νέες προτάσεις που έφερε στον τομέα της ενημέρωσης.

Τον Μάρτιο του 2009, ο Alpha αιφνιδίασε την τηλεοπτική αγορά μεταφέροντας το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων στη ζώνη των 19:00, ανανεώνοντας ταυτόχρονα τη δομή και τη θεματολογία του. Από πολλούς η κίνηση χαρακτηρίστηκε ριψοκίνδυνη, καθώς τη συγκεκριμένη ζώνη την μονοπωλούσαν οι δραματικές σειρές. Αποδείχθηκε, όμως τελικά, ότι ήταν μια κίνηση ματ καθώς σε μια δύσκολη ζώνη ανταγωνισμού έγινε ένας ισχυρός αντίπαλος.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ήταν το πρώτο ελληνικό δελτίο που σήκωσε τον παρουσιαστή από την καρέκλα του, χρησιμοποίησε μεγαλύτερο studio και αξιοποίησε στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Γραφικά, ολογράμματα, green box, συνδέσεις μέσω Skype, αλλά και απουσία παραθύρων και έντονων αντιπαραθέσεων. Όλες αυτές οι πρωτοποριακές, για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα, κινήσεις οδήγησαν τον τομέα των ειδήσεων στην νέα εποχή, δίνοντας μια σύγχρονη μορφή στην καταγραφή της επικαιρότητας. Ο διαφοροποιημένος τρόπος κάλυψης της ειδησεογραφίας από τον Alpha όχι μόνο κέντρισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αλλά ακολουθήθηκε σταδιακά από σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κανάλια.

Στις 30 Μαρτίου 2019 κλείνουν δέκα χρόνια A-news στις 19:00, αλλά και δέκα χρόνια του Αντώνη Σρόιτερ στην παρουσίασή του. Ο Αντώνης Σρόιτερ, αξιόπιστος, αντικειμενικός και με εύστοχο σχόλιο, αποτελεί την ήρεμη δύναμη που επιλέγουν οι τηλεθεατές για να ενημερώνονται με σύγχρονο τρόπο. Έχοντας ο ίδιος το τιμόνι στα χέρια του τις καθημερινές και ο Νίκος Μάνεσης τα Σαββατοκύριακα, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αδιαπέραστο τείχος στην απογευματινή ζώνη, το οποίο μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζει καμία ρωγμή.