Αντώνης Κανάκης: «Η συγγραφή του βιβλίου έγινε ακαριαία»

Όλα όσα είπε για το βιβλίο "Μπαμπά μια κανονική ημέρα" που έγραψε μετά τον θάνατο του πατέρα του...

Συγκλόνισαν τα λόγια του Αντώνη Κανάκη στο βιβλίο που έγραψε με τίτλο «Μπαμπά… Μια Κανονική Ημέρα» για τον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο μετά από βαρύ εγκεφαλικό. Ωστόσο, υπήρξαν και αυτοί που αντέδρασαν στην κίνηση αυτή του παρουσιαστή. Ο Αντώνης Κανάκης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» και την Εριφύλη Μαρωνίτη.

Η απόφαση να γράψει

Έγινε ακαριαία. Όταν επέστρεψα στο σπίτι, όταν ολοκληρώθηκαν όλα όσα έπρεπε να ολοκληρωθούν ξεκίνησα κατευθείαν να γράφω. Δεν ξεκίνησα να γράφω με σκοπό να εκδόσω κάτι. Ξεκίνησα να γράφω επειδή ένιωσα πολύ έντονα αυτή την ανάγκη και έγραφα ασταμάτητα για τις επόμενες 5 μέρες.

Η έκδοση του βιβλίου

Όταν τελείωσα το άφησα το κείμενο για ένα χρονικό διάστημα, μετά το ξαναδιάβασα και τότε ένιωσα την ανάγκη να το δημοσιεύσω που ακόμα δεν έχω εξηγήσει το λόγο μέσα μου. Διορθώσεις δεν έκανα, μόνο ορθογραφικές.

Λειτούργησε θεραπευτικά;

Μου είναι λίγο δύσκολο να μιλάω γι’ αυτό. Υπάρχει μια θεραπευτική συνέπεια θα έλεγα κατά κάποιο τρόπο.

Η ιστορία του πατέρα του συνεχίζεται

Νομίζω ότι η ιστορία δεν θα τελείωνε έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορεί να τελειώσει αυτή η ιστορία και αυτοί οι δεσμοί δεν τελειώνουν. Νομίζω ότι αυτό το βιβλίο ίσως πρόσθεσε κάτι μικρό σε αυτή τη διατήρηση.

https://www.youtube.com/embed/iWAF-5i1bTE