Αντώνης Κανάκης: «Αυτό το καθίκι μου πήρε τον Μπαμπά μου»!

«Δεν θα ξαναβρω ποτέ αναπάντητη κλήση στο κινητό μου που θα γράφει με κόκκινα γράμματα ΜΠΑΜΠΑΣ».

Συγκλονίζουν τα λόγια του Αντώνη Κανάκη στο βιβλίο που έγραψε με τίτλο «Μπαμπά… Μια Κανονική Ημέρα» για τον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο μετά από βαρύ εγκεφαλικό. Αποσπάσματα από το βιβλίο δημοσιεύει σήμερα η Espresso.

Ήθελε να τον κάψουμε

«Ο μπαμπάς μου με έβαλε να του υποσχεθώ ότι θα τον κάψουμε όταν πεθάνει. Δεν ήθελε να τον θάψουμε. “Αντώνη, να με κάψετε, στάχτη να με κάνετε” Μαθαίνω ότι δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Απαγορεύεται. Κι επειδή απαγορεύεται, πρέπει να τον πάω στην Βουλγαρία; Ντροπή τους, ρε π…στη, ντροπή τους»!

Θα βάλω τις στάχτες του στις ρίζες ενός δέντρου

«Έχω τις στάχτες μαζί μου, μέσα σε ένα κουτί σφραγισμένο. Το ξεσφραγίζω και αντικρίζω τη στάχτη. Αυτή η γκρίζα μάζα είναι ο μπαμπάς μου. Η αγκαλιά του, το πρόσωπό του, η μυρωδιά του. Θα τις βάλω στις ρίζες ενός δέντρου που θα φυτέψω στον κήπο μου. Νιώθω να θέλω να τις βάλω κάτω από το δέρμα μου, αλλά δεν ξέρω πώς. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά αυτό το δέντρο που φύτεψα είναι σαν να έγινε ο πατέρας μου».

Το μοιραίο τηλεφώνημα

«»Λυπούμαστε. Ο πατέρας σας έπαθε ανακοπή πριν μισή ώρα». 28 Μαρτίου 2015, 2.55 ξημερώματα. Δεν θα τον δω να τον ξαναφιλήσω. Δεν θα τον ξαναμαλώσω, δεν θα τον ξαναπειράξω. Δεν θα ξαναβρώ ποτέ αναπάντητη κλήση στο κινητό μου που θα γράφει με κόκκινα γράμματα ΜΠΑΜΠΑΣ. Για πρώτη φορά στη ζωή μου γνωρίζομαι με τον θάνατο. Με αγγίζει ο γαμ…λης. Αυτό το καθίκι μου πήρε τον Μπαμπά μου»!