Αντιδράσεις από το μήνυμα του Κωστή Μαραβέγια μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

«Θερμή παράκληση να καθαριστούν τα παγκάκια της Αθήνας από τα χημικά και τις μολότοφ».

Αίσθηση και πολλές αντιδράσεις προκάλεσε με μια ανάρτησή του στο Facebook ο Κωστής Μαραβέγιας, όταν πήρε θέση καταδικάζοντας τη βία, μετά τα χθεσινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας. Ο τραγουδιστής μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θερμή παράκληση να καθαριστούν τα παγκάκια της Αθήνας από τα χημικά και τις μολότοφ. Θέλω να βγω με το κορίτσι μου σήμερα που ‘ναι Κυριακή, να τη φιλήσω σε παγκάκι». Αυτή η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε πλήθως αρνητικών σχολίων κάτω από το κείμενο του.

Ο Κωστής Μαραβέγιας έγραψε:

Αγαπημένε μου συνάνθρωπε,
πόση βία ν’ αντέξεις πια σ’ αυτό τον τόπο; Βία «κρατική», βία «αντιεξουσιαστική», βία «χρυσαυγίτικη», όλες βίες φασίζουσες και εν τέλει βαθιά εξουσιαστικές. Καταπονημένη και καταπατημένη από δαύτους της καρδιάς μας η μη βία.
Κι αφού μου ζητάς να πάρω θέση επίμονα κι αφού σου πω το προφανές Πρόσβαση στη Γνώση και στη Μόρφωση για Όλους, θα σου τραγουδήσω το υπόλοιπο.
(Σε Μι Ματζόρε )
Καμία αλληλεγγύη στον κανιβαλισμό της απόγνωσης και σε όποιον εκφραστή και εμπνευστή της με οποιαδήποτε ψυχογενή «ιδεολογικά» προσχήματα.
Καμία συμμετοχή στον πιθηκισμό της ιδιοτελούς συμπαράστασης σε άδικα «δίκαιους αγώνες» που φέρουν όπλα φωτιές και δακρυγόνα.
Τέλος,
η ομορφιά θα μας σώσει αγαπημένοι. Κι αν η φωτιά σου φαίνεται όμορφη, βούτα στα μέσα σου να πιεις λίγο νερό αγάπης. Κάπου θα ‘χεις κι εσύ συνάνθρωπε. Θα ξεδιψάσεις.
ΥΓ. Θερμή παράκληση να καθαριστούν τα παγκάκια της Αθήνας από τα χημικά και τις μολότοφ. Θέλω να βγω με το κορίτσι μου σήμερα που ‘ναι Κυριακή, να τη φιλήσω σε παγκάκι.

Με αγάπη
Κ. Μαραβέγιας