Ανώγεια: Η μεγαλοψυχία της κόρης του Λευτέρη Καλομοίρη

Ανώγεια

Η φράση που ράγισε και τις πέτρες!

Τα Ανώγεια έχουν βυθιστεί στο πένθος μετά το διπλό φονικό που συντάραξε την Ελλάδα και την τοπική κοινωνία. Σήμερα που ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία και αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση είναι ότι μέσα στον βαθύ της πόνο η κόρη του θύματος πραγματικά έδειξε μεγαλοψυχία.

Η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη στον μικρό επικήδειο που εκφώνησε για τον πατέρα της στην εκκλησία της Παναγίας στο Περαχώρι Ανωγείων μαζί με τον πατέρα της αποχαιρέτησε και τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και για τον άλλο νεκρό».

Κάλεσε μάλιστα την ανωγειανή κοινωνία να παραμείνει ψύχραιμη και ενωμένη! Παράλληλα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να αποχαιρετήσουν τον πατέρα της με μαντινάδες και χορό “γιατί αυτά του άρεσαν πάντα”.

Τελευταίο αντίο στον Λευτέρη Καλομοίρη

Μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τον άνθρωπο τους, έναν άνθρωπο της τέχνης και της παράδοσης. Συγγενείς και φίλοι προσπαθούν να τους παρηγορήσουν. Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο καφενείο της οικογένειας για να πουν το τελευταίο αντίο στον «Ντελικανή» Λευτέρη Καλομοίρη, που έπεσε νεκρός το βράδυ του περασμένου Σαββάτου…

Ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής και οδηγείται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου. Ποδοσφαιριστής παλιότερα είχε διακριθεί με στη συμμετοχή του σε τοπικές ομάδες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τον είχε κερδίσει η πυγμαχία.

Κατά την προανακριτική φάση δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό και περιέγραψε στους αστυνομικούς τι συνέβη το μοιραίο βράδυ βλέποντας τον πατέρα του νεκρό. “Θόλωσα πήρα το όπλο και έριξα” φέρεται να είπε λέγοντας ότι δεν περίμενε να βρει τέτοιο κακό την οικογένειά του. Η αστυνομία έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την προσαγωγή του στα δικαστήρια, υπό τον φόβο αντιποίνων.

Τα σπίτια των δύο οικογενειών δίπλα, δίπλα. Όπως είπε ο Γιώργης Μπαγκέρης, «χρόνια πολλά πίσω υπήρχαν διαφορές κτηματικές, οι οποίες όμως δεν στάθηκαν ποτέ ικανές να πυροδοτήσουν μία αντίδραση όπως αυτή το βράδυ του Σαββάτου. Όλοι θα μείνουμε με την απορία τι μπορεί να ειπώθηκε μεταξύ των ανδρών που να είχε αυτό το αποτέλεσμα».

Ξεσπάει ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη! “Ένας ο δράστης στο διπλό φονικό μετά από άγριο καυγά για μια θέση πάρκινγκ”

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιώργου, Γιάννης Ξυλούρης, δίνει τη δική του εκδοχή μπροστά στις κάμερες.

Όπως λέει το κακό ξεκίνησε για μια θέση πάρκινγκ. Υποστηρίζει πως ο Γιώργος Ξυλούρης δεν έβαψε τα χέρια του με αίμα και πως ο μοναδικός δολοφόνος, είναι ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη. Λέει χαρακτηριστικά: “Ο γιος μου χτυπήθηκε σαν σάκος του μποξ ήρθε καταματωμένος στο σπίτι και ο άλλος μαζί με μέλη της οικογένειάς του ήρθαν κάτω από το μπαλκόνι του βρίζοντας και προκαλώντας. Ο γιος μου πήρε το όπλο αλλά το είχε στη μέση. Δεν πυροβόλησε κανέναν και δεν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του όπως μας είπαν οι ιατροδικαστές.

Πυροβόλησε μόνο ο άλλος και εκείνος ήταν που πέτυχε και τον ίδιο του τον πατέρα. Στη συνέχεια σκότωσε το παιδί μου και του έριξε και χαριστική βολή όταν ήταν ήδη στο έδαφος. Δεν υπήρχαν παλιές διαφορές, τα εγγόνια μου πήγαιναν στη σχολή χορού του Καλομοίρη”.

Πηγή: newsit.gr