Άννα Μπουσδούκου: » Θεωρώ ανώφελη τη σύγκριση με την Τσαπανίδου»

"Κάνω αυτό που ονειρευόμουν"

Στην εφημερίδα Real Life μίλησε η Άννα Μπουσδούκου για την ολιγόμηνη θητεία της στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΙ και για την σύγκριση με την Πόπη Τσαπανίδου.

 To τηλεοπτικό σας ντεμπούτο έγινε σε μια από τις δυσκολότερες ζώνες;

Οι δυσκολίες ήταν πολλές, γιατί η επικαιρότητα είναι πολύπλοκη και βομβαρδιστική. Η εκπομπή ξεκίνησε τέλη Αυγούστου και περιμέναμε ένα δύσκολο φθινόπωρο. Είδαμε τι ακολούθησε… Αυτό για εμένα, λοιπόν, ήταν δύσκολο και ταυτόχρονα προκλητικό. Νιώθω ευγνώμων που κάποιοι άνθρωποι- αναφέρομαι στη διεύθυνση και τη διοίκηση του ομίλου- βλέπουν τη δουλειά νέων ανθρώπων σ΄έναν χώρο που κυριαρχούν όλοι αυτοί που μεγαλώσαμε μαζί τους και με στηρίζουν και με βοηθούν.

Ήταν  πρόκληση το να αναλάβετε μια επιτυχημένη εκπομπή, την οποία είχε «στήσει» η Πόπη Τσαπανίδου;

Για μένα ήταν πρόκληση, ούτως ή αλλιώς, το να αναλάβω μια εκπομπή σε μια τόσο απαιτητική ζώνη. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να διαχειρίζεσαι τον τηλεοπτικό χρόνο στον τομέα της ενημέρωσης, είτε αυτός είναι πέντε λεπτά είτε δύο ώρες. Επανέρχομαι στην επικαιρότητα που έλεγα και πριν, γιατί είναι πολύ απαιτητική η εποχή και πάρα πολλά τα γεγονότα που » σκάνε» από παντού. Οπότε, ήταν πρόκληση το να αναλάβω μια τόσο δύσκολη ζώνη.

Και αντεπεξήλθατε. Πως αισθάνεστε για την επιτυχία;

Σίγουρα, όλη η δύναμη και το κίνητρο, για να μπορώ να συνεχίζω κάθε ήμερα περισσότερο με δύναμη και ενέργεια, είναι η αποδοχή μου από τον κόσμο. Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία η επικοινωνία μου με τον κόσμο, γι΄αυτό και προσπαθώ να απαντώ σε όσα περισσότερα μηνύματα μπορώ. Εργάζομαι στα ΜΜΕ, τα οποία για πάρα πολλά χρόνια ήταν ένας αποστειρωμένος τομέας, όπου μιλούσαν στον κόσμο για τον κόσμο, χωρίς όμως να έρχονται σε επικοινωνία. Για εμένα λοιπόν είναι πολύ  σημαντικό το πως αντέδρασε ο κόσμος και πως με αποδέχτηκε. Παρότι είμαστε ένας περίεργος επαγγελματικός κλάδος με περίεργους συναδέλφους, με εξέπληξαν πολύ θετικά αντιδράσεις συναδέλφων τους οποίους ούτε καν.

Φοβηθήκατε τη σύγκριση με την κ. Τσαπανίδου;

Όχι, καθόλου, γιατί τη θεωρώ τελείως ανώφελη. Δεν μπορεί κάποιος που είναι νοήμων και επαγγελματίας να μπει σ΄αυτή τη διαδικασία. Να συγκρίνει, δηλαδή, έναν άνθρωπο που τώρα κάνει το πρώτο του βήμα με κάποιον που έχει πείρα ετών. Από εκεί και πέρα, δεν μπορείς να συγκρίνεις τίποτα και με κανέναν. Ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του,έχει την προσωπικότητα του. 

Η αναγνωρισιμότητα σας επηρέασε;

Όχι, δεν νομίζω. Δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι. Δεν παίρνω στα σοβαρά τον εαυτό μου. Παίρνω σοβαρά τη δουλειά μου και από κει και πέρα είναι όλα πολύ φυσιολογικά.

Θα σας ενδιέφερε η ψυχαγωγία;

Ανέκαθεν ο τρόπος και το ενδιαφέρον μου επικεντρωνόταν στο κομμάτι της ενημέρωσης. Είμαι 8-9 χρόνια στον χώρο και ήταν καθαρά επιλογή μου να είμαι στον ΣΚΑΙ. Με ενδιέφερε η ενημέρωση και ειδικότερα μια εκπομπή που έχει το προφίλ  του μαγκαζίνο, δηλαδή είναι ενημέρωση αλλά αφορά πολλούς τομείς, Κάνω αυτό που ακριβώς ονειρευόμουν.