Αναβρασμός στο Alter, απειλή για στάσεις εργασίας

Διαβάστε όλα όσα έγιναν πριν από λίγο στην συνέλευση των εργαζομένων του Alter.

Με εσωτερική ανακοίνωση στους εργαζομένους η διοίκηση του καναλιού τους ενημέρωνε πως στις 21 Δεκεμβρίου, δηλαδή σήμερα, επρόκειται να γίνει η καταβολή τόσο του δώρου όσω και των οφειλομένων μισθών.

Όταν λοιπόν σήμερα διαπίστωσαν πως η υπόσχεση τηρήθηκε κατά το ήμισυ, δηλαδή πληρώθηκαν μόνο όσοι εργάζονταν στο δελτίο αλλά και στις ενημερωτικές εκπομπές, αλλά όχι οι υπόλοιποι, τότε η κατάσταση στις εγκαταστάσεις του καναλιού του Περιστερίου έγινε σχεδόν έκρυθμη.

Ακολούθησε γενική συνέλευση των εργαζομένων όπου και εκεί τα πνεύματα ήταν οξυμένα και δεν έλλειψαν οι αντιπαραθέσεις. Αποφασίστηκε να κληθεί και να διαπραγματευθεί το τι μέλη γενέσθαι ο πρόεδρος της ένωσης συντακτών Πάνος Σόμπολος. Εκείνος έφτασε στο κανάλι περίπου στις 8 και μετά από συζήτηση με τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης του Alter, Κοσμά Σφαέλου πήρε την διαβεβαίωση πως μέχρι αύριο Τετάρτη θα πληρωθούν.
 
Ακουλούθησε και δεύτερη συνέλευση των εργαζομένων παρουσία κλιμακίου της ΕΣΗΕΑ στην οποία επικράτησε η άποψη να πραγματοποιηθεί αύριο στάση εργασία 5 – 9 το απόγευμα. Ενώ για την Πέμπτη στάση εργασίας από της 7 το πρωί μέχρι της 12 το μεσημέρι.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως η στάση θα πραγματοποιηθεί, καθώς υπάρχουν διαδικαστηκά ζητήματα ώστε να μην κυρηχθεί παράνομη και καταχρηστική, και γιατί σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της ιδιοκτήσιας μέχρι αύριο θα έχει καταβληθεί στο σύνολο των εργαζομένων το δώρο και οι καταβολές Οκτωμβρίου.

Η ιδιοκτησία επίσης τους υποσχέθηκε πως μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους θα έχουν τακτοποιηθεί και οι μισθολογικές εκρεμότητες τουλάχιστον του Νοεμβρίου.

Εν αναμονή λοιπόν.