Ανατροπή στη μάχη των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών

Το ενδιαφέρον των τηλεθεατών κερδίζουν καθημερινά οι ειδησεογραφικές εκπομπές, λόγω της επικαιρότητας.

Ωστόσο, εκτός από τη μάχη που δίνουν καθημερινά οι εν λόγω εκπομπές για την καλύτερη κάλυψη της ειδησεογραφίας, δίνουν και αυτή για την τηλεθέαση. Κι η μάχη ξεκινά από το χάραμα, μεταξύ των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών!

Από την αρχή της βδομάδας λοιπόν τα τέσσερα κανάλια (ANT1,MEGA, ΝΕΤ και ΣΚΑΪ) βρίσκονται καθημερινά σε σκληρή μάχη μεταξύ τους προσπαθώντας να κερδίσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Το «Πρωινό ΑΝΤ1» που μπήκε τελευταία στο τηλεοπτικό τοπίο, κατάφερε τις προηγούμενες μέρες να κερδίσει τον αγώνα. Χθες όμως, Πέμπτη, είχαμε ανατροπή καθώς οι περισσότεροι τηλεθεατές επέλεξαν το «Πρωινό MEGA».

Όπως βλέπουμε λοιπόν από τα νούμερα τηλεθέασης της Nielsen, η ενημερωτική εκπομπή του MEGA συγκέντρωσε 20,6 μέσο όρο, ενώ το «Πρωινό ΑΝΤ1» έμεινε πίσω με 19,6. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η «Πρώτη γραμμή» του ΣΚΑΪ με 15,8 μέσο όρο, ενώ στην τελευταία τερμάτισε η «Ενημέρωση στη ΝΕΤ» με 15,3.

Αναλυτικά, τα νούμερα τηλεθέασης που έκαναν οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές ανά ώρα και οι μέσοι όροι τους, είναι οι εξής:

Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Αύγουστος θα είναι σκληρός για τους «μονομάχους» των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών και θα πρέπει να δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να κερδίσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για να μην κάνουν ζάπινγκ και πάνε στους απέναντι.

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε ακόμα:

Σκληρή μάχη στην πρωινή ενημερωτική ζώνη