Ανατροπή: Πρεμιέρα με Αμφίπολη

Από την Αμφίπολη ξεκινά τη νέα τηλεοπτική σεζόν η εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στις 23.55 στο MEGA.

Η εκπομπή καταγράφει όλα όσα αποκαλύπτει η αρχαιολογική ανασκαφή και δίνει τον λόγο στους πρωταγωνιστές για να μοιραστούν αλήθειες και εμπειρίες. Στο στούντιο επιστήμονες και ειδικοί ερμηνεύουν, διαφωνούν και συζητούν.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη η αρχαιολόγος και υπεύθυνη της ανασκαφής Κατερίνα Περιστέρη μιλάει στον Γιάννη Πρετεντέρη για το μυστικό της Αμφίπολης, τα μυστήρια του τάφου και εξηγεί τι έχει βρει και τι περιμένει ακόμα να της αποκαλύψει ο Τύμβος Καστά. Ενώ δίνει τις δικές της εξηγήσεις για την ταυτότητα και τον ένοικο του τάφου και απαντά στους επικριτές της.

Μέσα από ένα οδοιπορικό, ο φακός της Ανατροπής φωτίζει γνωστές και άγνωστες πτυχές της περιοχής, τότε και τώρα.
Στην κάμερα της «Ανατροπής» μιλά η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Την άποψή τους καταθέτουν:
Μιχάλης Τιβέριος, καθηγητής της Κλασικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ
Θεοδοσία Στεφανίδου – Τιβερίου, καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ
Παναγιώτης Βαλαβάνης, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αθανάσιος Νακάσης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Αρχιτέκτων Μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Ελένη Μανακίδου, επίκουρη καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ.
Στο στούντιο είναι καλεσμένοι ο Παναγιώτης Φάκλαρης, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Γεωργία Κοκκορού-Αλευρά καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου, επίτιμη διευθύντρια Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ και ο Θεόδωρος Μαυρογιάννης, αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.