Αναστέλλεται η σημερινή 24ωρη απεργία στο STAR

Διαβάστε: Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

Διαβάστε την σημερινή ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ:

Μετά από τις διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις της Διοίκησης του STAR CHANNEL που αφορούν τα αιτήματα της σημερινής μας 24ωρης απεργίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την αναστολή της.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την χθεσινή της ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας στα υπόλοιπα κανάλια σήμερα από τις 05:00 έως τις 10:00, ενώ για το STAR είχε προκηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ είχε ως εξής:

 
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
από ώρα 05.00 π.μ. της Πέμπτης  23 Ιουνίου έως ώρα 05.00 π.μ. της Παρασκευής  24 Ιουνίου 2011  για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR CHANNEL
και
5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
από ώρα 05.00 π.μ. της Πέμπτης  23 Ιουνίου έως ώρα 10.00 π.μ. της ίδιας μέρας Πέμπτης 23 Ιουνίου 2011  για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας
 
απαιτούμε:
• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
• Άμεση  καταβολή και εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων για υπερωριακή εργασία καθώς και των αποζημιώσεων για απασχόληση σε εξαιρέσιμες ημέρες στους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού.
• Καταβολή οφειλομένων διαφορών αποδοχών  λόγω εξέλιξης μισθολογικού κλιμακίου.
• Μη προώθηση εκ μέρους της εργοδοτικής πλευράς νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας με τις οποίες επιβάλλονται περικοπές αποδοχών.
 
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παγιδευτεί από τους εκβιασμούς και τις απειλές.  Οι τεχνικοί τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τρομοκρατούνται.  
Ο μόνος νόμος είναι το δίκιο τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν στην απεργία με ακόμα μεγαλύτερη μαχητικότητα.  
 
Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control.  Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.
 
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ