Αμφίπολη: Όλη η αλήθεια και όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τα νέα ευρήματα και τις ανασκαφές

Ενάμιση μήνα μετά την πρώτη εκπομπή, ο Γιάννης Πρετεντέρης και η «Ανατροπή» επιστρέφουν στην Αμφίπολη

Ενάμιση μήνα μετά την πρώτη εκπομπή, ο Γιάννης Πρετεντέρης και η «Ανατροπή» επιστρέφουν στην Αμφίπολη: Όλη η αλήθεια και όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τα νέα ευρήματα και τις ανασκαφές, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στις 23.55, στο MEGA.

Τα οστά. Τα μυστικά. Οι ερμηνείες. Σε ποιον ανήκει ο σκελετός; Πόσοι και ποιοι είναι οι «υποψήφιοι»; Πότε θα μάθουμε ποιος είναι; Τι θα αποκαλύψει η ανάλυση του DNA; Κρύβει κι άλλα μυστικά ο τύμβος Καστά; Πότε θα έχει ολοκληρωθεί η ανασκαφή; Τι πιστεύει η Κατερίνα Περιστέρη;

Με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, απόψεις και μαρτυρίες, η «Ανατροπή» παρουσιάζει τα επόμενα στάδια αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου καθώς και τις δυνατότητες ανασύνθεσης του σκελετού.
Καλεσμένοι στο στούντιο της «Ανατροπής», η καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωργία Αλευρά-Κοκκορού, ο καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Βαλαβάνης, η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Όλγα Παλαγγιά και ο αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Παναγιώτης Φάκλαρης.
Παρεμβαίνουν: ο Διευθυντής Ερευνών στον «Δημόκριτο», υπεύθυνος του προγράμματος Αρχαιομετρίας και προϊστάμενος του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας Γιάννης Μανιάτης και από τη Θεσσαλονίκη: η καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Χρυσούλα Παλιαδέλη και ο ανθρωπολόγος Θεόδωρος Αντίκας.