Άλυτο μυστήριο η εξαφάνιση της μητέρας στη Λάρισα! «Εδώ γύρω παγιδεύτηκε η Βάσω…»

Βάσω Κουκουνασούλη Σιλεβίστα

Συναγερμός στους Ρομά της περιοχής για την αγνοούμενη…

Το θρίλερ με την εξαφάνιση της γλυκιάς μητέρας Βάσως Κουκουνασούλη Σιλεβίστα, μπήκε ξανά στο μικροσκόπιο του «Τούνελ» που εντόπισε τον τελευταίο ενοικιαστή του σπιτιού που ανήκε στην Βάσω.

Ο ίδιος ανέφερε πως την ημέρα της εξαφάνισης βρισκόταν στην πόλη, αλλά ενημερώθηκε για τον χαμό της μητέρας αρκετό καιρό αργότερα. Από το σπίτι της είχε φύγει τον περασμένο Οκτώβρη. Ισχυρίστηκε ότι τότε τη συνάντησε για τελευταία φορά, όταν πήγε να πάρει τα λιγοστά πράγματα που είχε αφήσει στο σπίτι. Τόνισε πως ενώ με την αγνοούμενη ιδιοκτήτρια διατηρούσε καλές σχέσεις, το αντίθετο συνέβαινε με τον ξάδελφο της που μένει δίπλα. Υποστήριξε πως ούτε η Βάσω είχε ιδιαίτερες συναναστροφές  με τον ξάδελφο της, παρά μόνο με τη θεία της.

Η δημοσιογράφος τον ρώτησε αν η Βάσω τον βρήκε πριν χαθεί για να του ζητήσει τα ενοίκια που της χρωστούσε αφού ήθελε να πληρώσει την κλινική που ήταν η μητέρα της. Το αρνήθηκε. Παραδέχτηκε πως της είχε αφήσει ένα χρέος τεσσάρων ενοικίων και για αυτό συνεννοούνταν με τον γιο της.

Το «Τούνελ» βρέθηκε και στο κοιμητήριο όπου σχεδόν ένα μήνα μετά την εξαφάνιση της Βάσως φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν την ηλικιωμένη μητέρα της που πέθανε στον οίκο ευγηρίας. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε υπάλληλος του κοιμητηρίου: «Είχα δει την εκπομπή της κυρίας Νικολούλη και μάλιστα συζητούσαμε με έναν συνάδελφο να έχουμε το νου μας, μη τυχόν και εμφανιστεί αυτή η γυναίκα είτε στην κηδεία, είτε αργότερα για να ανάψει ένα κερί στον τάφο της μάνας της. Δυστυχώς δεν ήρθε. Δεν παρατηρήσαμε κάτι που θα μας τράβαγε την προσοχή».

Συναγερμός στους Ρομά για την αγνοούμενη Βάσω

Μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην εκπομπή, το «Τούνελ» απευθύνθηκε και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά της Θεσσαλίας, κ. Νίκο Παϊτέρη.

Σε σχετική ερώτηση αν η Βάσω έπεσε θύμα κάποιου ατυχήματος που ενδεχομένως να ενεπλάκησαν Ρομά της περιοχής, ανέφερε:

«Δεν αποκλείω την πιθανότητα να έχει γίνει κάποιο συμβάν.  Εμείς είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε την κ. Νικολούλη στην έρευνα της. Από την πλευρά μας ενημερώσαμε τα μέλη της ομοσπονδίας μας που ξεπερνούν τις πεντέμισι χιλιάδες σε αριθμό, με φωτογραφίες της αγνοούμενης, προκειμένου να έχουμε κάποια πληροφορία που θα βοηθήσει στον εντοπισμό της. Απευθυνθήκαμε και σε νεότερα μέλη μας που κινούνται σε πολλά σημεία ως πλανόδιοι έμποροι για να μας βοηθήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως οικογένειες Ρομά μένουν σε διάφορα σημεία της Λάρισας, αλλά ο μεγαλύτερος πληθυσμός κατοικεί στην συνοικία της Νέας Σμύρνης στις εκβολές του ποταμού Πηνειού. Μέσω του «Τούνελ» απηύθυνε έκκληση σε μικροπωλητές Ρομά να βοηθήσουν στην έρευνα και να επικοινωνήσουν με την εκπομπή ή με τον ίδιο, αν βρουν το κινητό της , τα κλειδιά της ή οτιδήποτε άλλο.

«Όπως σε κάθε κοινωνία , έτσι και στην δική μας υπάρχουν παραβατικά στοιχεία. Εμείς θέλουμε να τα εξαλείψουμε και να φανούμε χρήσιμοι όπου μας χρειαστούν», κατέληξε.

«Εδώ γύρω παγιδεύτηκε η Βάσω…»

Στην γειτονιά όπου η Βάσω μεγάλωσε, η παιδική της φίλη Αγγελική Στεφούδη μίλησε στο «Τούνελ».

Το σπίτι της βλέπει το μπαλκόνι στην πίσω πλευρά του πατρικού  σπιτιού της αγνοούμενης.

Το βράδυ που εξαφανίστηκε η Βάσω  γύρω στις οκτώ και μισή,  η φίλη της παρατήρησε πως το φως στο πατρικό της  ήταν αναμμένο και στην πίσω μεριά στον ακάλυπτο χώρο. Η ίδια είναι σίγουρη πως πρόκειται για την Κυριακή της Αποκριάς και το είχε αναφέρει στους συγγενείς.

Η φίλη της αγνοούμενης μητέρας από την ταράτσα του σπιτιού της έδειξε στην ρεπόρτερ της εκπομπής τις πιθανές διαδρομές που θα ακολουθούσε η Βάσω βγαίνοντας από το σπίτι να περπατήσει.  Μαζί με τη δημοσιογράφο του «Τούνελ» τις ακολούθησαν με τα πόδια.

Από την ίδια διαδρομή μπορεί κάποιος να φτάσει στο σπίτι της αγνοούμενης μητέρας που είχε πρόθεση να πουλήσει. Η φίλη της δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Βάσω να θέλησε να περάσει από εκεί το βράδυ που χάθηκε. Θεωρεί πιθανότερο να ακολούθησε αυτή τη διαδρομή και όχι εκείνη που είναι  επέκταση της Μανουσάκη. Σύμφωνα με τους κατοίκους αυτή είναι περισσότερο επικίνδυνη, καθώς καταλήγει σε χωράφια, ενώ έχει και τυφλά σημεία με πυκνή βλάστηση.

«Δεν πιστεύω πως η Βάσω αυτοκτόνησε. Λάτρευε τα παιδιά της και δεν θα τους έδινε να πιουν ένα τέτοιο πικρό ποτήρι…», κατέληξε η φίλη της.

Πηγή: anikolouli.gr