Αλλάζει μέρα προβολής η εκπομπή «Αυτοψία»

Θα προβάλλεται κάθε δεύτερη Τρίτη – Τι θα δούμε αύριο, Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στις 23:00.

Με το Σύμφωνο Συμβίωσης και τα ομόφυλα ζευγάρια που σπεύδουν να το υπογράψουν ενώπιον του συμβολαιογράφου ασχολείται η εκπομπή «Αυτοψία» την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στις 23:30.

Μετά την ψήφιση του νόμου, και παρά τις αντεγκλήσεις, τις κατάρες και τους αφορισμούς, δεκάδες ζευγάρια ανδρών και γυναικών σπεύδουν στα συμβολαιογραφεία για την υπογραφή του Συμφώνου.

Ο Αντώνης Σρόιτερ μιλάει με ζευγάρια που αποφάσισαν να υπογράψουν το Σύμφωνο, ζευγάρια που προγραμματίζουν τον δικό τους «γάμο» αλλά και με τους ακτιβιστές που φιλήθηκαν στα θεωρεία της Βουλής καθώς και έξω από την Μητρόπολη.

Ο ηθοποιός Φώτης Σπύρου, αναφερόμενος στο Σύμφωνο Συμβίωσης, τονίζει ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα.

Όσο η συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης προκαλούσε αντιδράσεις, αρκετοί πίστευαν ότι ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση ή υιοθέτηση παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια. Οι γνώμες, όμως, διχάζονται, ακόμη και στην ομοφυλοφυλική κοινότητα.

Η Ευαγγελία Βλάμη, ακτιβίστρια και μέλος των λεσβιών για την ισότητα, τονίζει ότι όσοι υποστηρίζουν ότι το παιδί ενός ομόφυλου ζευγαριού θα γίνει ομοφυλόφιλο ξεχνούν ότι αυτό το παιδί θα προσλαμβάνει εικόνες και θα δέχεται ερεθίσματα από την καθημερινότητα και ετερόφυλων ζευγαριών, τόσο μέσα από την τηλεόραση και τα έντυπα όσο και από το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον.