Αλέξανδρος Βέλιος: Οι τελευταίες δραματικές στιγμές – «Αυτοκτονία, όχι ευθανασία» [vids]

Αλέξανδρος Βέλιος

Η αγωνία του τέλους που είχε επιλέξει. Οι άνθρωποι που του στάθηκαν κι εκείνοι που του γύρισαν την πλάτη στην πιο κρίσιμη στιγμή.

[dfp_ads id=236982]

Ο Αλέξανδρος Βέλιος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή στο σπίτι του στο Γέρακα. Λίγα 24ωρα μετά έρχονται στο φως οι συγκλονιστικές τελευταίες του στιγμές. Τις περιγράφει ο Δημήτρης Αλικάκος στο protagon.gr. Πώς το σχέδιο για την «υποβοηθούμενη ευθανασία» σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας δεν προχώρησε, την εισαγωγή σε νοσοκομείο, την αλλαγή γνώμης ενός γιατρού που είχε υποσχεθεί να τον βοηθήσει και πώς τελικά έφυγε από τη ζωή ντυμένος στα λευκά και με το cd player να παίζει το αγαπημένο του τραγούδι, του συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου:

Άνοιξε, άνοιξε,
γιατί δεν αντέχω,
φτάνει πια, φτάνει πια
να με τυραννάς.

«Το απόγευμα της 29ης Αυγούστου μου τηλεφώνησε για να μου πει πότε είναι η κηδεία του. «Την Τετάρτη είναι η κηδεία μου». «Έχεις καταλάβει τι μου λες;» του είπα σοκαρισμένος. Έβαλε τα γέλια. Ναι ρε φίλε, τα γέλια. Στις 31 μού ζήτησε να το γράψω σε μια κάμερα. «Γράψτο γιατί κανείς δεν θα σε πιστέψει. Άσε που θέλω και κόσμο στην κηδεία μου και έχει άλλη βαρύτητα να τους καλέσω εγώ». Πάλι γέλια», γράφει ο Δημήτρης Αλικάκος. Και πραγματικά, η αναγγελία της κηδείας από τον ίδιο τον Αλέξανδρο Βέλιο καταγράφηκε σε ένα video λίγων δευτερολέπτων…