Αλέξης Τσίπρας για Τέμπη: «Είναι δυνατόν να παραιτείται ο Καραμανλής και μετά από 20 ημέρες να μπαίνει στο ψηφοδέλτιο;»

Αλέξης Τσίπρας

"Τόσο σημαντικό είναι για αυτή τη χώρα αν είσαι γόνος οικογένειας ή όχι;”, είπε αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών ο Αλέξης Τσίπρας.

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στους «Πρωταγωνιστές» και τον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, λίγα μόλις 24ωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, μίλησε για τα λάθη που έγιναν επί της δικής του κυβέρνησης και σχολιάζει τα τεκταινόμενα της πολιτικής σκηνής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Να δεχτώ ότι υπάρχει μια γενικευμένη κρίση αξιοπιστίας αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η λογοδοσία, η διαφάνεια, οι θεσμοί της αξιοκρατίας που όλοι θα πρέπει να τους τηρούμε», δήλωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ρωτήθηκε για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αποδίδοντας ανοιχτά τις ευθύνες στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σχολίασε και την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ που έγινε επί της κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Πώς είναι δυνατόν να παραιτείται ο Καραμανλής και μετά από 20 ημέρες να μπαίνει στο ψηφοδέλτιο; Αναρωτιέμαι, τόσο πολύ μετράει το όνομα σου; Τόσο σημαντικό είναι για αυτή τη χώρα αν είσαι γόνος οικογένειας ή όχι;”, είπε αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών.

«Αν ήταν στο χέρι μας να μην ιδιωτικοποιήσουμε τα τρένα θα το κάναμε, δίχως να αποκλείουμε τον ανταγωνισμό από μια ιδιωτική εταιρία, το αντίθετο. Αλλά να μην λέμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις για όλα είναι λύση. Πρέπει να θυμηθούμε την αξία των δημόσιων αγαθών όπως το νερό και η ενέργεια.

Ζήσαμε το αδιανόητο. Κάνουμε άλματα στην ψηφιοποίηση, ζούμε σε εποχές predator με τις παρακολουθήσεις και δεν είχαμε τη δυνατότητα να ξέρουμε αν δύο τρένα πηγαίνουν στην ίδια γραμμή επί 12 λεπτά” ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για συνολική απαξίωση του ΟΣΕ, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η τηλεδιοίκηση που κάηκε μετά τις εκλογές του 2019, πότε δεν αντικαταστάθηκε», σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία για την απλή αναλογική το 2016 όταν δεν μπορέσαμε να πάμε σε συγκλίσεις με εσάς (σ.σ. το Ποτάμι) και τη Φώφη Γεννηματά, ώστε να έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό σύστημα, με σταθερές πολυκομματικές κυβερνήσεις όπως σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο Καμμένος το 2015 ήταν αναγκαίο κακό. Η περίοδος της ρήξης με τον Καμμένο ήρθε με τη Συμφωνία των Πρεσπών… Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να συνεργαστεί με τον Βελόπουλο είναι ο Μητσοτάκης», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Αλέξης Τσίπρας.