Αλέξης Κούγιας: «Είμαι σίγουρος πως η υπόθεση Λιγνάδη δεν θα πάει ποτέ στο δικαστήριο»

Αλέξης Κούγιας

"Είναι απλό το θέμα, μην προσπαθούμε να θολώσουμε τα νερά και να πετάμε λάσπη από εδώ, να θολώνουμε το τοπίο από εκεί", απαντά από την πλευρά του ο Γιάννης Βλάχος.

Στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο δικηγόρος του τρίτου μηνυτή στην υπόθεση Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος, ο οποίος απάντησε στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια περί σκευωρίας. Λίγο αργότερα, ο Αλέξης Κούγιας έδωσε τη δική του απάντηση και τόνισε πως είναι σίγουρος ότι η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη δεν θα φτάσει στα δικαστήρια.

«Είναι απλό το θέμα, μην προσπαθούμε να θολώσουμε τα νερά και να πετάμε λάσπη από εδώ, να θολώνουμε το τοπίο από εκεί. Επιτέλους άνοιξαν στόματα. Η ίδια η κυβέρνηση ζήτησε να ανοίξουν στόματα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί έναν άνθρωπο που έχει κακοποιηθεί. Διαδόθηκε η άποψη ότι πρόκειται περί σκευωρίας. Θεωρώ ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αστειότητες. Εδώ υπάρχει μια έντονη κοινωνική ανάγκη να διαλευκανθούν οι υποθέσεις που πολλοί υποστηρίζουν ότι σε πολλούς ήταν γνωστές», είπε μεταξύ άλλων, αρχικά, ο Γιάννης Βλάχος.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε: «Δεν άκουσα τον δικηγόρο των θυμάτων, λυπάμαι που θα σας το πω αλλά τον κύριο Βλάχο όλα αυτά τα χρόνια δεν τον έχω συναντήσει στις δικαστικές αίθουσες… Δεν μπορώ να τον κριτικάρω αλλά μάλλον θα είναι αρκετός.

Είναι η πρώτη φορά που συναντώ υπόθεση χωρίς μάρτυρες, μου έκανε εντύπωση ότι η δικογραφία ήταν πολύ μικρή και είχε μέσα μόνο μία μαρτυρία…

Η μαρτυρία λέει ότι πήγαν με τον κύριο Λιγνάδη σε ένα ξενοδοχείο και έγινε πράξη χωρίς την συναίνεση του. Ο κύριος Λιγνάδης κατέθεσε και έχει αποδείξει με φωτογραφίες ότι δεν ήταν εκεί και έχει και μάρτυρες ότι ήταν στην Ιθάκη».

«Θέλω να δω αν η κυρία ανακρίτρια θα κάνει την έρευνα που πρέπει για να διαπιστώσει την αλήθεια. Από τις τρεις περιπτώσεις που είναι εις βάρος του κ. Λιγνάδη, οι δύο δεν έχουν εμφανιστεί στην Αστυνομία, αν είναι αξιόπιστοι θα το δούμε. Θα ήμουν ευτυχής αν εμφανιστεί κάποιος από όλους αυτούς, μόλις τον δείτε θα καταλάβετε, άκουγε τι έλεγε και πως τα έλεγε. Είμαι σίγουρος πως η υπόθεση αυτή δεν θα πάει ποτέ στο δικαστήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.