Αιμίλιος Λιάτσος: Όταν είδα τους αστυνομικούς μου «πέσανε» τ’ αυτιά!

Ο δημοσιογράφος μιλάει για τη σύλληψή του, πριν από λίγες ημέρες, εξαιτίας του επίμαχου δημοσιεύματος της εφημερίδας του.

Έχει συλληφθεί ξανά δημοσιογράφος στην Ελλάδα για αντίστοιχο λόγο;

Ποτέ! Για τέτοιο πράγμα όχι! Από το 1974 που θυμάμαι εγώ και από το 1980 που είμαι στη δουλειά, δεν ενθυμούμαι να έχει συλληφθεί δημοσιογράφος για συκοφαντική δυσφήμηση, που είναι πλημμέλημα. Είναι ανήκουστο όλο αυτό! Το «ωραίο» της υπόθεσης είναι ότι η Εισαγγελία και η Αστυνομία κινήθηκαν με διαστημική ταχύτητα και λίγες ώρες μετά τη μήνυση βρέθηκα με χειροπέδες στα χέρια.

Πως νιώσατε όταν είδατε τους αστυνομικούς;

Το πρωί ήμουν στην εφημερίδα και κάποια στιγμή βγήκα στο Κολωνάκι να πιω έναν καφέ. Επέστρεψα στο γραφείο γύρω στις 3:30 το μεσημέρι. Χτυπάει το κουδούνι, ανοίγουμε και μπαίνουν μέσα οι αστυνομικοί. Μου «πεσανε» τα αφτιά! 

Τι ακολούθησε μετά τη σύλληψη;

Την Παρασκευή, μετά τη σήμανση όπου μου πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, με πήγαν στη λεωφόρο Αθηνών, όπου φωτογραφήθηκα σαν κοινός κακοποιός. Λίγο αργότερα με πήγαν στην Εισαγγελία. Ο εισαγγελέας την ποινικής διώξεως που διάβασε τη δικογραφία δεν άσκησε ποινική δίωξη εναντίον μου, διέταξε προκαταρτική εξέταση για να δούμε αν υπάρχει το αδίκημα και με άφησε ελεύθερο. Εγώ, δηλαδή, γι’ αυτά τα θέματα δεν είμαι κατηγορούμενος αυτή τη στιγμή. Μπορεί να με έχει μηνύσει η συγκεκριμένη κυρία, αλλά η Δικαιοσύνη μέχρι στιγμής είπε «δεν ασκώ δίωξη, αλλά διατάσσω έρευνα για να δω τι έχει γίνει και αν έχει συντελεστεί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης».

Πηγή: REAL NEWS – Πολυξένη Καραμίχα

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αιμ. Λιάτσος στον ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο για τη σύλληψή του και τον Π. Καμμένο