Άγρια επίθεση Μιχελάκη στην ΕΡΤ- Μιλά για εγκάθετους γκεμπελίσκους και κατρακύλα

Αφορμή στάθηκε η κάλυψη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ - Διαβάστε τι απαντά η ΕΡΤ

Στην ανακοίνωση που έβγαλε το γραφείο τύπου της ΝΔ, ο Γιάννης Μιχελάκης κατηγορεί την κρατική τηλεόραση ότι απέκρυψε τη χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ:

«Η δήθεν δημόσια τηλεόραση, επιβεβαίωσε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, τον κατήφορο στον οποίο έχει κατρακυλήσει το τελευταίο διάστημα.

Οι εγκάθετοι γκεμπελίσκοι της ΕΡΤ, που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι χρηματοδοτούνται από το υστέρημα όλων των Ελλήνων και όχι από τα ταμεία του κόμματος που τους επέβαλε, επέλεξαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ να αποκρύψουν τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, αλλά και να μην περιλάβουν ούτε καν μία αναφορά από τις θέσεις που ανέπτυξε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας».

Και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ καταλήγει:
«Κατανοούμε την αγωνία ορισμένων να δικαιολογήσουν τον μισθό τους. Αλλά είναι πλέον ολοφάνερο ότι η αγωνία της κυβέρνησης να “αμπαλάρει” την αλήθεια, κατάντησε την ΕΡΤ όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας που θυμίζει, τα πιο σκληρά απολυταρχικά καθεστώτα άλλων εποχών».
 
Τι απαντά για όλα αυτά η ΕΡΤ;
Με σημερινή ανακοίνωσή της, λέει πως οι χθεσινές δραστηριότητες του Αντώνη Σαμαρά καλύφθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση με έκτακτη μετάδοση αλλά και με ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λέει επίσης, ότι το χθεσινό κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ ήταν μικρότερης διάρκειας, λόγω της μετάδοσης ενός αγώνα μπάσκετ. Για το λόγο αυτό, επιλέχθηκαν να προβληθούν σε αυτό, θέματα άμεσης επικαιρότητας:

«Μεταξύ των άλλων προγραμματισμένων θεμάτων που δεν μεταδόθηκαν, ήταν οι δραστηριότητες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και του Πρωθυπουργού, καθώς έτυχαν ευρείας τηλεοπτικής κάλυψης από την ΕΡΤ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Και η ανακοίνωση της ΕΡΤ καταλήγει: «Οι ειδήσεις της ΕΡΤ παράγονται και αξιολογούνται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, με αίσθηση ευθύνης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας».