Αγωνία για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ – «Είναι κατατρομοκρατημένος»

Ντόναλντ Τραμπ

Θα μείνει για ημέρες στο νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ!

«Ανησυχούμε πολύ για την υγεία του Προέδρου». Με αυτά τα λόγια αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου περιέγραψαν την κατάσταση λίγη ώρα μετά την μεταφορά του σε στρατιωτικό νοσοκομείο μετά την διάγνωσή του Ντόναλντ Τραμπ, με κορονοϊό μετά και την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μεταβίβασε τις εξουσίες του στον Αντιπρόεδρο Μαικ Πένς, η εικόνα που παρουσίασε βγαίνοντας από τον Λευκό Οίκο για να επιβιβαστεί στο Προεδρικό Ελικόπτερο, Marine One ήταν άκρως ανησυχητική.

Η αγωνία ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του και αυτό επιβεβαιώθηκε και από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου ο οποίος δήλωσε χωρίς να θέλει να κατονομαστεί στο CNN ότι ο Πρόεδρος με το που εμφάνισε συμπτώματα όπως πυρετό και μεγάλη κόπωση, κατατρομοκρατήθηκε. Πληροφορίες, επίσης αναφέρουν ότι δυσκολεύεται να αναπνεύσει.

Πηγή από την ειδική ομάδα για τον κορονοϊό του Λευκού Οίκου δήλωσε στο CNN: «Είμαστε στο σκοτάδι όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του Προέδρου». Ακόμα και το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που ανέβασε στο twitter ο Τραμπ λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο έδειχνε έναν άλλον άνθρωπο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο Γουόλτερ Ρίντ όπου του γίνεται θεραπεία με Remdesivir, όπως ανακοίνωσε ο γιατρός του. Ο Αμερικανός πρόεδρος πάει καλά και δεν έχει χρειαστεί να του παρασχεθεί οξυγόνο. Ο γιατρός του τόνισε πως σε συνεννόηση και με άλλους ειδικούς αποφασίστηκε ο Τραμπ να ακολουθήσει θεραπεία με ρεμδεσιβίρη. Νωρίτερα, ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου είχε δηλώσει ότι ο Τραμπ ακολουθεί θεραπεία με κοκτέιλ αντισωμάτων.