Αγωνία για την Κική Δημουλά – Διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας

Κική Δημουλά

Τι συμβαίνει με την 89χρονη ποιήτρια και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Υγεία;

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Υγεία παραμένει διασωληνωμένη η 89χρονη ποιήτρια Κική Δημουλά. Η μεγάλη μας ποιήτρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο το απόγευμα του Σαββάτου (15-02-2020).

Η Κική Δημουλά παραμένει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής μετά από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού που υπέστη κι οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, δίνουν μάχη να σταθεροποιήσουν την αναπνευστική της λειτουργία.

Στο νοσοκομείο Υγεία έχει νοσηλευθεί και στο παρελθόν, καθώς στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκεται ο θεράπων ιατρός της. Η Κική Δημουλά έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Tάγματος της Tιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Επίσης είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στην οποία κατέλαβε την έδρα των γραμμάτων που είχε μείνει κενή μετά τον θάνατο του Νικηφόρου Βρεττάκου. Μάλιστα είναι η τρίτη γυναίκα στην ιστορία της Ακαδημίας μετά τις Γαλάτεια Σαράντη και Αγγελική Λαΐου. Στις 20 Μαΐου του 2015, αναγορεύτηκε σε επίτιμη διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.