«Αυτοψία» στις εισπρακτικές εταιρίες…!

Απόψε στις 23:45 η εκπομπή «Αυτοψία» εστιάζει την κάμερά της στις εισπρακτικές εταιρείες.

Εισπρακτικές εταιρείες, εταιρίες ενημέρωσης, δικηγορικά γραφεία σε ρόλο εισπρακτικών εταιρειών και στη μέση… οι δανειολήπτες. Ο εφιάλτης του δανείου δεν σταματάει μόνο στην αδυναμία να πληρωθεί μια δόση. Συνεχίζει με μια ατάραχη φωνή, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, άλλοτε επίμονη, άλλοτε απειλητική, που θυμίζει σε ένα εκατομμύριο Έλληνες ότι χρωστάνε.

Ο Αντώνης Σροϊτερ, με την κάμερα της εκπομπής, συναντάει δανειολήπτες που έζησαν αλλά και συνεχίζουν να ζουν τον εφιάλτη της «άγνωστης φωνής». Όπως χαρακτηριστικά λένε, το τηλέφωνό τους δεν σταματά να χτυπά καθημερινά ακόμη και για χρέη μόλις δεκάδων ευρώ. Στον «χορό» των τηλεφωνημάτων και των εκατομμυρίων, έχουν μπει νομικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία, τα οποία δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο. Η Πολιτεία στοχοποιεί αυτές τις εταιρείες, τα πειθαρχικά συμβούλια των δικηγόρων τις καταδικάζουν, εκείνες όμως εμφανίζονται πανίσχυρες πέρα και πάνω από τους νόμους. Η εκπομπή επισκέπτεται το «Εισπρακτοχώρι» της Ηλείας, ένα μικρό χωριό, όπου πρώην δικαστικός επιμελητής έστησε εισπρακτική εταιρεία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η «Αυτοψία» επισκέπτεται ακόμη τα γραφεία Εταιρείας Ενημέρωσης – Διαπραγμάτευσης Απαιτήσεων, συνομιλεί με υπαλλήλους, που κάθε μέρα καλούν τηλεφωνικώς 80 έως και 120 δανειολήπτες, και φέρνει στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά, συνομιλίες δανειοληπτών με υπαλλήλους εταιρειών ενημέρωσης.

«Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ: Είμαστε εκεί όταν συμβαίνει